2444552005620                                                       

Нещодавно голова районної ради Олексій Дядечко та голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко відвідали філію Державного підприємства «Державної продовольчо - зернової корпорації України «Лубенський насіннєобробний завод».

Директор Валерій Лисенко ознайомив керівників району з поточним станом справ на підприємстві, яке працює ефективно та ритмічно. Тут надають послуги із приймання, доведення зерна до базових кондицій, зберігання і відвантаження зерна, калібрування гібридної кукурудзи із затаренням у мішки. Також визначили шляхи реалізації поставлених завдань у світлі реформ Президента України Віктора Януковича в галузі агропромислового комплексу та обговорили, як втілюється в життя спільний проект українських та китайських аграріїв.

 

 

Державна продовольчо-зернова корпорації України та Синьцзянська виробничо-будівельна корпорація підписали меморандум про співпрацю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві.

Співпраця з Китаєм є одним із пріоритетів нинішнього українського уряду. Президент Віктор Янукович у своєму щорічному посланні «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році» назвав Китай одним з головних стратегічних партнерів держави.

Лубенський НОЗ є одним із 44 по Україні і 5 по області підприємств, що бере участь в цьому проекті. Китай зацікавлений у наданні фінансової і технологічної допомоги та в закупівлях української агропродукції. Так, у цьому році планується будівництво сушарки на 20 тисяч тонн зерна з використанням близько 30 млн.грн. інвестиційних коштів.