11555552224 вересня голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко з робочим візитом відвідав Лубенський район. 

У ході перебування на Лубенщині провів особистий прийом громадян, побував на відкритті додаткової групи у дошкільному навчальному закладі «Струмок» у с. Войниха, оглянув щойно облаштовані дитячий ігровий і спортивний майданчики у с. Солониця, ознайомився з ходом реконструкції адміністративного приміщення територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації, був присутній на відкритті артезіанської свердловини для водопостачання господарсько-питних потреб населення сіл Засулля та Солониця, відвідав дитячий будинок сімейного типу у с. Піски.

 

 

За останні три роки в районі відкрито вісім дитячих садків. На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в частині охоплення дітей дошкільною освітою на даний час проводиться робота щодо збільшення місць у дошкільних навчальних закладах шляхом відкриття додаткових груп (вже відкрито дві групи). У Войнихівському ДНЗ «Струмочок» виховується 45 дітей і на черзі близько 20. Виникло питання відкриття третьої групи. Так як дитячий садок розміщений у приміщенні школи, то його розширення стало можливе шляхом обладнання ще однієї кімнати для вихованців. Під час перебування у Войнихівському дошкільному навчальному закладі «Струмок» Олександр Удовіченко, спілкуючись з представниками влади, працівниками закладу, батьками наголосив, що питання охоплення дітей дошкільною освітою наразі дуже актуальне, за три роки в області відкрито 110 дитячих садків, у цьому році в планах відкриття ще 19. Рішення збільшення місць у дошкільному закладі за рахунок додаткової групи вважає правильним; подарував дітям іграшкові меблі та побажав щасливого перебування у стінах дитячого садочку.

2277777

Голова облдержадміністрації ознайомився з ходом реконструкції адміністративного приміщення територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації у с. Солониця. Роботи по реконструкції приміщення розпочалися у вересні 2010 року. За цей час збудовано водопровід і каналізацію; замінено систему опалення і   36 вікон; проведено демонтаж та заміну електроосвітлення, обшивку стін, монтаж підвісної стелі; встановлено двері (внутрішні та зовнішні); споруджено ганок, пандус тощо. Всього за час реконструкції виконані будівельні роботи на загальну суму більше 800 тисяч гривень. Олександра Удовіченка цікавило питання, як люди зможуть добиратися до територіального центру. Сполучення з містом та деякими селами налагоджене, крім того, діє послуга «соціальне таксі».

Проголошені Главою держави соціальні ініціативи спрямовані на всебічний захист дітей. Яким виросте молоде покоління, такою буде наша держава. В рамках реалізації   проекту «Дитячий і спортивний майданчик у кожне село» з метою організації змістовного відпочинку дітей у районі проводиться робота по будівництву спортивних і дитячих майданчиків, в першу чергу це стосується тих населених пунктів, де відсутні школи та дитячі садки. У селі Солониця на території колишньої школи створене місце для відпочинку та розваг як дітей, так і дорослих: футбольне поле, волейбольний майданчик, ігрова конструкція для найменших, пісочниця, місця для відпочинку. Керівник області оглянув облаштовані майданчики. До речі, це не перший дитячий майданчик у цьому селі. Мешканець села Засулля Валерій Базя з власної ініціативи облаштував місце для дозвілля дітей на одній із вулиць. Користуючись нагодою, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко вручив Валерію Михайловичу почесну грамоту районної ради та райдержадміністрації за активну життєву позицію, всебічне сприяння виконанню в Лубенському районі соціальних ініціатив Президента України та будівництво дитячого спортивного майданчика в селі Солониця.

884444555

Необхідність будівництва експлуатаційної артезіанської свердловини для забезпечення господарсько-питних потреб населення сіл Солониця та Засулля виникла у зв’язку з відсутністю централізованого джерела водопостачання у даних населених пунктах. З ініціативи райдержадміністрації та облдержадміністрації, за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка було піднято клопотання перед Кабінетом Міністрів України про виділення коштів для будівництва артсердловини та водонапірної башти. В серпні минулого року Постановою Кабінету Міністрів України були виділені необхідні кошти. Спільними зусиллями проведені та завершені відповідні роботи і майже 300   господарств після підключення водогону будуть забезпечені централізованим водопостачанням. Перебуваючи на відкритті об’єкту, Олександр Удовіченко, зокрема, зазначив: «Реалізація програми «Питна вода Полтавщини» буде продовжуватися, будемо використовувати як державні, так і обласні кошти, направлятимемо на районні бюджети. Цей шлях треба пройти в кожному селі, щоб люди мали якісну питну воду».

             Завершилася робоча поїздка голови облдержадміністрації відвідуванням новоствореного дитячого будинку сімейного типу. У Лубенському районі активно впроваджуються в життя соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України: кожній дитині сімейне виховання і домашній затишок». Саме з цією метою проводиться активна та цілеспрямована робота щодо збільшення охоплення дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання. Станіслав та Олена Павлики із села Піски тепер будуть виховувати восьмеро дітей: трьох власних синів і п’ятьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них розширення прийомної сім’ї шляхом створення дитячого будинку сімейного типу – це можливість допомогти дітям, обділених долею, мати родину, відчути тепло і турботу. З районного бюджету виділені кошти на придбання побутової техніки та будівельних матеріалів для проведення поточного ремонту житлового будинку.