IMG 0659                                                       

     1 вересня Лубенщина, як і уся Україна, святкувала День знань. Для 210 першокласників району   вперше пролунав шкільний   дзвінок, покликавши малюків у країну Знань, старшокласники ж попрощалися з літніми канікулами аби знову вчитися   розумному, доброму , мудрому . Всього за шкільні парти району сіло 2347 учнів.

      Голова районної ради Олексій Дядечко побував на святі знань у Тарандинцівській ЗШ І –ІІІ ступенів імені Василя Симоненка, де також було відкрито ще одну кімнату літературного музею Василя Симоненка. Захід пройшов у святковій незабутній атмосфері. Було піднято державний прапор, пролунав гімн України, кращі учням директор школи, заслужений учитель України Микола Кадука надав право покласти квіти до пам»ятника воїнам-визволителям. 

 

 

   Голова районної ради Олексій Дядечко побажав школярам натхнення, цілеспрямованості та завзяття, наголошуючи на тому що міцні знання – це широка доріжка у майбутнє. Він акцентував увагу на тому, що в районі активно реалізовуються програми Президента України Віктора Януковича щодо розвитку освіти. Олексій Дядечко передав присутнім вітання від голови райдержадміністрації Віктора Алєксєєнка, генерального директора ТОВ «Лубенський молочний завод» Володимира Дороша.

Вітав учнів, вчителів, батьків з початком навчального року і директор Тарандинцівської ЗШ І-ІІІ ступенів, заслужений учитель України Микола Кадука. Він повідомив, що за підтримки влади, генерального директора ТОВ «Лубенський молочний завод», колишнього випускника Тарандинцівської ЗШ Володимира Дороша розширено музей «витязя молодої української поезії» Василя Симоненка. А також зазначив, що кількість дітей у школі зростає, на сьогодні їх понад 140, а випускники вступають до вищих учбових закладів, прославляючи гордість школи.

   Ряд вітань і масу найкращих побажань дітлахам, їх батькам, педагогам висловили сільський голова Тарандинцівської   сільської ради Тетяна Галета, представники фірм, які орендують землю на території Тарандинцівської сільської ради – Віктор Самійленко, Анатолій Тітенко, Анатолій Цьохла.

     Про своє бажання навчатись розповіли у віршованій формі одинадцять першокласників, для яких тепер школа стане другою домівкою.

  Заступник голови районної ради Євгенія Яковченко відвідала Духівську ЗШ. Тут свято знань пройшло також яскраво та колоритно. Євгенія Яковенко висловила низку привітань школярам, їх батькам, педагогам. А семеро   першокласників запевнили батьків та вчителів, що будуть старанними.

      Свято закінчилось і попереду в учнів   новий навчальний рік і чи буде він успішним залежить від кожного з них.