24 серпня у районі відзначали подвійне свято – День Незалежності та свято обжинків, яке цього року проходило на території Войнихівської сільської ради. 

 

    Свято обжинків, а разом з ним і День Незалежності на Лубенщини розпочалося о 10-й годині біля будинку культури села Войниха. Сцену прикрашали букети запашних польових квітів, овочі та фрукти, поруч усі бажаючі мали змогу оглянути виставку робіт вихованців районного Центру юнацької та дитячої творчості, а також інших гуртків сіл: Засулля, Березоточі, Хорошків та Войнихи, які дивували майстерною технікою виконання виробів з бісеру, вишивання, різьблення, образотворчого мистецтва. Активну участь у святі взяли місцеві фермерські господарства, такі, як СФГ «Діброва» (керівник О.Коваленко) та СФГ «Роксолана» (керівник М.Кочубей), які представили свою продукцію. Головне дійство розпочалось з пісні про красу, мальовничі простори та багатство рідного краю.

      Зі святами присутніх привітали голова районної ради Олексій Дядечко, та голова РДА Віктор Алєксєєнко, який зачитав вітальний лист від Президента України Віктора Януковича.

     Почесними грамотами районної ради та райдержадміністрації під оплески присутніх на обжинковому святі нагороджували кращих трудівників-хлібодарів району: механізаторів, агрономів, кращі екіпажі комбайнерів фермерських господарств та їх керівників.

   Несподіваним сюрпризом для нагороджених та гостей свята став виступ нашої землячки, народної артистки України Ольги Макаренко, яка   виконала пісні на слова Миколи Мозкового, які сприймалися на біс.