Урочисті заходи, присвячені 22-й річниці Незалежності України в районі розпочались о 10-й годині ранку біля приміщення районної ради. 

 

     

      Про їх початок оголосила ведуча Інна Скиба, зробивши невеликий екскурс в історію свята та нагадавши, яким довгим і непростим був шлях молодої держави до омріяної незалежності. Трепетна, хвилююча мить настає, коли вносять жовто-блакитний прапор, день якого і відзначається 23 серпня – у переддень одного з головних свят країни. Право його підняти надавалось Анатолію Марченко – голові первинної організації «Союз Чорнобиль України» Михнівської сільської ради та Валентині Плескач – бронзовому призеру чемпіонату України у складі збірної команди Полтавської області з вільної боротьби серед жінок та дівчат. За традицією, у такий святковий день для мешканців Лубенщини, юнаки та дівчата, яким виповнилось 16 років, отримали паспорти громадянина України, які їм вручали голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко та начальник відділу міської міграційної служби Сергій Чеберяк.

    «Український народ свято шанує свій державний символ – прапор, а отже, всі великі справи, подвиги здійснював і буде здійснювати під його священним полотнищем» - така головна думка виступу голови Лубенської районної ради Олексія Дядечка

     За традицією, вже четвертий рік поспіль, у районі відкривали Дошку пошани. З імена наших земляків, чиї світлини її прикрасили ознайомилися усі присутні на урочистому зібранні.

     У врочистий захід, на якому звучало багато піднесених промов, висловлювалась віра у світле майбуття України, гармонійно вплітались виступи кращих колективів району.