Дошкільна освіта – це перша, а тому й особливо відповідальна, ланка загальної системи освіти, що задає старт подальшому успішному становленню, зростанню, самовизначенню, самореалізації людської особистості. Саме тому Президент України Віктор Янукович своїми соціальними ініціативами визначив одним із першочергових завдань забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Адже від наших дітей залежить майбутнє країни.

27 вересня, у Всеукраїнський день дошкілля,  працівників дошкільних закладів Лубенського району гостинно приймала михнівська земля. Тут пройшли загальнорайонні урочистості з нагоди свята та була відкрита додаткова група у місцевому дошкільному навчальному закладі «Сонечко».

   Завідуючих та вихователів дитячих садків Лубенщини вітали голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, сільський голова Михнівської сільської ради Марія Король, начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь.

     У своєму вітальному слові Олексій Дядечко наголосив, що зусилля влади направлені на розвиток мережі дошкільних навчальних закладів. Велика робота проводиться у напрямку створення умов для всебічного розвитку дитини.

 

 

                      Віктор Алєксєєнко, вітаючи працівників дошкільної освіти, зазначив: 

- Протягом трьох років у районі вдалося досягти стійкого покращення ситуації з питань створення закладів, що надають послуги у галузі дошкільної освіти. Відкрито вісім дошкільних навчальних закладів на базі належним чином обладнаних приміщень. У відкритих дитячих садках виховується 165 дошкільників і створено нові робочі місця для 48 працівників. Всього на сьогодні функціонує 24 дошкільних навчальних заклади, у яких виховується та навчається 710 дітей. На часі розширення мережі груп дитячих садків. У минулому році відкрито дві додаткові групи. Цього року зроблено капітальний ремонт та обладнано приміщення для додаткових груп у Войнихівському ДНЗ «Струмочок» та Михнівському ДНЗ «Сонечко». На виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» робота по забезпеченню доступу кожної дитини до дошкільної освіти в районі буде продовжуватися.

dsc06643

   Вихователям і всім дошкільним працівникам у цей день бажали невичерпної енергії, оптимізму та вміння реалізувати задумане, що допоможе вирішувати їм найскладніші завдання і досягати нових професійних успіхів.

     Кращі представники галузі були нагороджені Почесними грамотами районної ради та районної державної адміністрації.

dsc06402