Лубенська ОДПІ повідомляє, що у 2014 році громадяни сплачуватимуть податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2013 рік.

Розмір ставки податку залежить від житлової площі об’єкта нерухомості за вирахуванням пільгових метрів, які не оподатковуються - для квартир, в т.ч. їх часток – 120 кв.м, для житлових будинків, в т. числі їх часток – 250 кв.м, для різних видів житлової нерухомості. в. т.ч. їх часток – 370 кв.м.

 

 

Але, пільги зі сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою отримання доходів - здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності (пп. 265.4.1 п. 265.4 ст. 265 Податкового кодексу України).

Отже, громадяни, які здають власне житлове майно в оренду, лізинг чи використовують у підприємницькій діяльності повинні сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за всю його житлову площу (без вирахування пільгових метрів).  

Нагадаємо, що податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку громадянам надсилаються контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня 2014 року, а податкове зобов’язання сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення такого податкового повідомлення-рішення.

Громадянам – власникам об’єктів житлової нерухомості, в т.ч. їх часток радимо звернутись з метою уточнення даних про наявність об’єктів нерухомості, їх розміру, права на користування, нарахованої суми та надання пільг до Центру обслуговування платників Лубенської ОДПІ за адресою м. Лубни вул. Я.Мудрого, 21, телефон для довідок - (05361) 73818 або 72582.

Ігор Ярмоленко

заступник начальника управління

доходів і зборів з фізичних осіб Лубенської ОДПІ