«Із створенням Міністерства, увесь комплекс митних і податкових послуг був стандартизований та уніфікований. Ми розробили високі стандарти якості обслуговування платників і постійно їх контролюємо та вдосконалюємо», - повідомив начальник Лубенської ОДПІ Олександр Коломієць під час інтерв’ю місцевим мас-медіа.

Олександр Коломієць зазначив, що позитивні зміни в діяльності служби сьогодні помітні платникам податків, в першу чергу, завдяки запровадженню та розвитку електронних сервісів. Система електронної податкової звітності забезпечує ефективність та оперативність адміністрування податків і платежів. На веб-порталі Міністерства доходів і зборів розпочав свою роботу новий сервіс – Електронний кабінет платника податків, що дасть змогу  суб’єктам господарювання не тільки подавати податкову звітність в он-лайн режимі, але й отримувати інформацію про стан розрахунків із бюджетом.

 

 

Сприятливі умови створено також для розвитку малого та середнього бізнесу. Питання застосування спрощеної системи є дуже актуальним, тому що ця система оподаткування має багато переваг. Ця система проста, зрозуміла, має мінімальне адміністрування й істотно скоротила податкове навантаження на бізнес. Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено. І  цей крок надасть підприємцям стимули для зростання та розвитку.

«В той же час, ми розуміємо важливість покладеного на Міністерство завдання із стабільного та ритмічного забезпечення бюджетів усіх рівнів для виконання державою своїх соціальних функцій, фінансування інфраструктурних проектів, підтримки стабільності національної економіки. За рахунок об’єднання податкових і митних інструментів ми якісно підвищили ефективність боротьби з неофіційною економічною діяльністю, за рахунок чого протягом 2013 року Лубенською ОДПІ забезпечено адекватність темпів зростання платежів до бюджетів темпам росту економіки», - підкресив Олександр Коломієць.

Як він повідомив, за 2013 рік Лубенською ОДПІ до зведеного бюджету забезпечено 376,2 млн.грн. платежів, що більше порівняно з 2012 роком на 35,8 млн.грн., або на 10,5%, у тому числі до державного бюджету надійшло 134,3 млн. грн.., до місцевих бюджетів – 241,9 млн. грн.

«Я хочу висловити впевненість, що, в свою чергу, платники нашого міста будуть і надалі повною мірою виконувати свій державний обов’язок, зміцнюючи соціальну захищеність наших городян і формуючи добробут Лубенщини, регіону та країни» - підкреслив Олександр Коломієць.

Керівник нагадав що, з 1 січня 2014 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до органів доходів і зборів за місцем реєстрації до 1 травня 2014 року, подати декларацію можливо як завітавши до Центрів обслуговування платників так і засобами електронного зв’язку.

Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ