Презентація нового навчального спецкурсу „Основи податкових знань”, що викладатиметься старшокласникам, пройшла в Полтавській загальноосвітній школі № 10 імені В.Г. Короленка. Підручник по новому предмету учням дев’ятого класу представили начальник Головного управління Міндоходів у Полтавській області Володимир Задорожний та директор Департаменту освіти та науки Полтавської облдержадміністрації Володимир Мирошниченко, в заході також взяли участь заступник начальника ГУ Міндоходів Полтавщини Людмила Голуб, директор Полтавської загальноосвітньої школі № 10 Алла Ширай, вчителі та журналісти.

В межах спецкурсу, розробленого за ініціативи Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка та Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника спеціально для загальноосвітніх навчальних закладів, школярі ознайомляться з місцем та значенням податків у сучасному житті, прослідкують історію їх існування, вивчать механізми їх адміністрування та на досвіді власних родин навчаться їх обчислювати.

 

„Підвищити ваш рівень податкової культури, сформувати об’єктивні знання про всіх учасників податкових правовідносин, збагатити практичним досвідом в цій сфері та загалом, виховати вас економічно освіченими та сумлінними громадянами своєї країни – ось наша спільна мета, і представників органів виконавчої влади, і викладацького колективу”, - підкреслив під час свого спілкування з учнями Володимир Задорожний.

Відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, організованого в ході презентації, начальник обласного ГУ Міндоходів також висловив своє переконання, що саме в ході вивчення спецкурсу „Основи податкових знань” старшокласники зможуть здобути той практичний досвід, який обов’язково допоможе їм і у повсякденному дорослому житті, і у майбутній діловій кар’єрі. До того ж, в майбутньтому планується поширити практику впровадження спецкурсу в 10 та 11 класах.

Свого співдоповідача по презентації підтримав і Володимир Мирошниченко, зазначивши, що як очільник обласного Департаменту освіти і науки він дуже задоволений впровадженням такого спецкурсу, адже знання, які діти отримають – стануть базою їх подальшого економічного виховання.

На завершення презентації спецкурсу її ведучі побажали учням успіхів та натхнення у здобутті нових знань, а на дев’ятикласників чекав відкритий урок з основ податкових знань.

Головне управління Міндоходів у Полтавській області