Модернізовано 74% касових апаратів

            Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Лубенської ОДПІ Андрій Кваша. Він також зазначив, що через Інтернет звітують більше половини платників податків Лубенської ОДПІ, що використовують у своїй діяльності реєстратори розрахункових апаратів.

Найбільш активно усвідомили преваги й запроваджують у своїй діяльності касові апарати нового зразка суб’єкти господарювання Пирятинського району - тут персоналізовано 100% реєстраторів розрахункових операцій; менше у Оржицькому районі – 92,9% від загальної кількості зареєстрованих у цих районах РРО. Відповідно до Закону України від 21 червня 2013 року №357-VII штрафні санкції за ненадання звітності в електронній формі відтерміновано до 1 січня 2014 року. Лубенська ОДПІ звертається до платників податків, які працюють з використанням касових апаратів, але не оновили їх, з проханням не чекати 1 січня 2014 року, а у найкоротший термін звернутися до сервісних центрів та здійснити підключення до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій.Нагадуємо, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 2 серпня 2013 року затверджено у новій редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, в якому зазначено моделі РРО, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів.                                              Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ

                                                             Легальна зарплата – гідна пенсія

Нещодавно перший заступник начальника Лубенської ОДПІ Анатолій Маліченко провів брифінг на тему «Легальна зарплата – гідна пенсія». Він, зокрема, звернув увагу на те, що легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення й надалі залишається гострою проблемою сьогодення. Видача зарплати «у конвертах» - проблема не лише наповнення бюджету, але й соціальна, адже працівники, що працюють без офіційного оформлення втрачають право на соціальний захист, трудові права, належне пенсійне забезпечення, а значить - і взагалі гідний рівень життя. З метою легалізації зарплати Лубенська ОДПІ проводить ряд заходів. Так, спільно з органами виконавчої влади створені відповідні робочі групи, до складу яких крім представників податкової інспекції включено спеціалістів управління праці та соціального захисту населення та територіальної державної інспекції праці у Полтавській області. До функцій даних груп входить проведення обстежень виробничих приміщень СПД - фізичних осіб та в яких відповідно до обраного виду підприємницької діяльності передбачається використання найманих працівників.

З початку року проведено 40 рейдів – обстеження СГ - фізичних та юридичних осіб стосовно виявлення неоформлених найманих працівників в ході яких перевірено 201 СГД, з них у 92 виявлено порушення, зокрема, виявлено 207 неоформлених належним чином найманих працівників, до бюджету додатково сплачено 82,1 тис.грн. податків.

Кірм того, у Лубенській ОДПІ діє робоча комісія, на засідання якої запрошуються керівники підприємств для проведення індивідуальних співбесід щодо недопущення порушення законодавства про оплату праці, необхідності підвищення рівня заробітної плати найнятим робітникам до середньообласного і середньогалузевого показників. Суспільство має усвідомити, що безплатних пенсій не буває — має бути система, що дозволяє фінансувати пенсійні виплати.                                                                 

                                                        Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ

 

                                                   Подання податкового розрахунку за ф. №1ДФ

Особи, які здійснюють будь-які виплати на користь фізичних осіб – громадян або підприємців, зобов’язані повідомити орган Міндоходів про такі виплати шляхом подання розрахунку за формою №1ДФ. Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

Форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку і сум утриманого з них податку (ф.№1ДФ) та Порядок її заповнення і подання податковими агентами  затверджені наказом  ДПА України від 24.12.2010 № 1020.                                                                                                                  Лубенська ОДПІ

 

Як підприємцю-платнику єдиного податку перейти на

загальну систему оподаткування ?

Перейти на загальну систему оподаткування фізична особа – підприємець платник єдиного податку може за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу Міндоходів заяву.

Зауважимо, що фізична особа – підприємець може змінити систему оподаткування лише один раз протягом календарного року.                                                   Лубенська ОДПІ