8 липня 2013 року у м. Ялта, під головуванням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова відбулося розширене засідання Президії Асоціації, на якому було розглянуто низку важливих та актуальних питань, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування, діяльності Асоціації та ухвалено відповідні рішення.

 

 

1.Про редакцію розділу проекту Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування

З метою удосконалення конституційних засад проекту Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування, організації та функціонування системи місцевого самоврядування в Україні, розглянувши пропозиції до редакції розділу проекту Конституції України в частині місцевого самоврядування, схвалені 21 червня 2013 року Конституційною Асамблеєю, Президія вирішила:

1. Взяти до відома інформацію члена Конституційної Асамблеї, президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Чернова С.І. про результати роботи Конституційної Асамблеї.

2. Запропонувати Верховній Раді Автономної Республіки Крим, обласним, районним радам провести обговорення редакції розділу проекту Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування (додається) та внести свої пропозиції до 1 вересня 2013 року.

3. Запропонувати Асоціації міст України, Асоціації сільських та селищних рад провести засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування, на якому розглянути проект Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування.

4. Секретаріату Асоціації узагальнити надані органами місцевого самоврядування пропозиції для подання їх на розгляд Ради Національного конгресу місцевого самоврядування.

Президент Асоціації,

голова Харківської обласної ради                                                                  Сергій ЧЕРНОВ

 

 

2.Про Звернення щодо проекту Указу про затвердження Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

З метою прискорення вирішення актуальних питань розвитку місцевого самоврядування, приведення нормативної бази у відповідність з положеннями Європейської Хартії місцевого самоврядування, а також розглянувши результати проведення громадського обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (далі – Концепції), враховуючи позицію органів місцевого самоврядування та громадськості щодо схвалення концептуальних положень проекту акта, Президія вирішила:

1. Схвалити Звернення Української асоціації районних та обласних рад до Президента України В.Ф. Януковича з проханням розглянути питання про видання Указу Президента України щодо затвердження Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (додається).

2. Продовжити роз’яснення та популяризацію положень проекту Концепції серед територіальних громад, депутатів місцевих рад і запропонувати Верховній Раді Автономної Республіки Крим, обласним, районним радам ухвалити відповідні резолюції з даного питання та надіслати їх на адресу Секретаріату Асоціації до 1 вересня 2013 року для узагальнення.

3. Звернутись до Голови Верховної Ради України В.В. Рибака з пропозицією про включення до порядку денного чергового засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування питання про Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

4. Звернутись до Міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток місцевого самоврядування» з проханням провести спільне засідання з Українською асоціацією районних та обласних рад для обговорення актуальних питань місцевого та регіонального розвитку.

5. Запропонувати Асоціації міст України, Асоціації сільських та селищних рад провести засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування, для обговорення актуальних питань регіонального розвитку та реформування місцевого самоврядування.

6. Доручити Секретаріату Асоціації направити зазначене Звернення до Адміністрації Президента України і звернутись до Кабінету Міністрів України з пропозицією внести відповідний проект Указу на розгляд Президента України.

Президент Асоціації,

голова Харківської обласної ради                                                                                        Сергій ЧЕРНОВ