Симоненко1
    8 січня – 89 - а річниця від Дня народження видатного українського поета Василя Симоненка, який народився в селі Біївці Лубенського району на Полтавщині, де біля маленької мазанки під очеретяною стріхою зібралася поетична еліта, члени спілки письменників, громадськість, шанувальники творчості Василя Симоненка, гості, керівництво громади та району, депутати Лубенської районної ради, аби висловити поетові слова шани.
     Рідне поетове село Біївці та проста селянська хата, звідки він пішов у широкий світ, привітно зустріли гостей. До меморіальної дошки, встановленої на фасаді, пошановувачі творчості поета поклали квіти.
     Вдячні земляки шанобливо зберігають пам’ять про поета, популяризують його твори.
    На Біївецькій землі гостей вітали голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та Новооржицький селищний голова Анатолій Тітенко, які подякували за збереження пам’яті про видатного земляка та висловили переконання, що на його громадянському подвигу зростатиме не одне покоління українців.
    Насолодившись атмосферою єднання із Симоненком, учасники заходу рушили ходою до пам’ятника поету, встановленого у 2005 році.
   Відзначення 89 річниці Василя Симоненка відбулося саме в Тарандинцівській школі, яка носить ім’я видатного земляка. Музей В. Симоненка (знаходиться в приміщенні школи) зустрів відвідувачів, гості слухали живий голос поета: «Що я можу сказати про себе? Ще так мало прожито і так мізерно зроблено. Хочеться бути людиною, хочеться робити гарне і добре, хочеться писати такі вірші, які б мали право називатися поезією. І якщо це мені вдається рідко, то це не тому, що я не хочу, а тому, що мало вмію і мало знаю. Найбільше люблю землю, людей, поезію і село Бієвці на Полтавщині, де мама подарувала мені життя. Ненавиджу смерть. Найдужче боюся нещирих друзів. Більше мені сказати про себе нічого».
    Приємною подією було вручення районної щорічної літературно – мистецької премії імені Василя Симоненка, яку вручили голова Лубенської районної ради, голова жюрі Тетяна Качаненко, Новооржицький селищний голова, заступник голови жюрі Анатолій Тітенко.
   Василь Симоненко - орієнтир патріотизму, стержень, навколо якого ми повинні об’єднатися. Саме ці слова та спільне виконання Симоненківського заповіту стали завершальним акордом заходу.
Симоненко2Симоненко3Симоненко4Симоненко5Симоненко6Симоненко7Симоненко8Симоненко9Симоненко10Симоненко11Симоненко12Симоненко13Симоненко14