голод2
    90-ті роковини страшного злочину: Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років
    25 листопада в Україні відзначають 90-річницю Голодомору 1932-1933 років, який забрав життя мільйонів українців.
   Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації.
Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку.
    Сталін у XX столітті та Путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали. Сталін для організації геноциду вдався до тотальної конфіскації харчів, блокади, посилення терору. Путін застосовував повномасштабне військове вторгнення. За ним як складові геноцидної політики почалися терор, масові вбивства, умисні напади на укриття, шляхи евакуації та гуманітарні коридори, обстрілюючи українські порти та зерносховища, перетворюючи родючу українську землю на поле бою, бомбардування житлових районів, сексуальне насильство, воєнні облоги, депортації (насильницьке переміщення українців, зокрема дітей). Інформаційні кампанії періоду Голодомору та нинішньої російської агресії дуже схожі.
    Пам’ятаючи про злочини комуністичного тоталітарного режиму, сьогодні ми всі сили спрямовуємо на підтримку наших захисників. В умовах нинішньої російської агресії наша пам’ять про Голодомор 1932– 1933 років є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору.
    Вшанування пам’яті жертв Голодомору проходить під гаслом «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».
   Сьогодні, 25 листопада, схилімо голови й запалімо свічки пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, ставши жертвами репресій тоталітарного режиму. Нехай святі вогники зігріють душі невинних жертв Голодомору. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Ми живемо. Живе наш народ. Так буде завжди, бо жива пам’ять у наших серцях…
 
З повагою
Голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутати районної ради
жерт голод