Х1
     Сьогодні, 12 жовтня Голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко взяла участь у науково - практичній конференція з нагоди 10-річного ювілею від дати офіційного відкриття Хорольського ботанічного саду.
       До заходу долучились начальник Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко, Хорольський міський голова Сергій Волошин, науковці, дослідники, управлінці, колеги з ботанічних садів та дендропарків України.
        Щирі вітання та слова захоплення лунали на адресу директора Ботанічного саду Володимира Красовського та усіх хто долучився до його створення та розвитку.
Тетяна Качаненко вручила відзнаки Лубенської районної ради та побажала якнайшвидшого Переможного Миру та можливостей реалізації наукових проектів на території Ботанічного саду.
        По завершенню конференції на учасників чекала цікава та змістовна екскурсія.
        Довідково.
       Хорольський ботанічний сад засновано у 2009 р. Указом Президента України № 1041/2009. Офіційне відкриття відбулося у 2013 р. Це об’єкт природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення. Має статус науково-дослідної установи.
      Збираючи цінні плодові культури, директор Володимир Красовський створив у Хорольському ботанічному саду наукову колекцію субтропічних плодових культур відкритого ґрунту, яка у 2020 році Національним реєстром рекордів України у категорії «Наука і технології» визнана найбільшою у державі.
Х2Х3Х4Х6Х7