ДПІ інформує

     Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.

     В період з 25 вересня по 29 вересня 2023 року до Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій з питань податкового законодавства та з інших питань ,що відносяться до компетенції податкових органів звернулось 767 платників податків – підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Лубенської територіальної громади та іншої території України.

     Найбільш запитуваними є і залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 89 фізичних осіб, з них 10 громадян з інших регіонів України. Видано 19 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 1 громадянину з інших регіонів.

     Протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Лубенської ДПІ зареєстрували 26 платників єдиного податку, 11 реєстраторів розрахункових операцій, скасовано 1 РРО. Зареєстровано 6 книг реєстраційних операцій, 3 РК. Видано 1 витяг платника податку на додану вартість та 45 витягів з реєстру платників єдиного податку, відмовлено 2 громадянам в реєстрації платниками єдиного податку, по причині наявності податкового боргу, внесено зміни до свідоцтв платників єдиного податку відповідно до поданих заяв по 23 платниках, зареєстровано в реєстрі волонтерів 1 громадянина.

     Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за тиждень було опрацьовано 59 відомостей.

          Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Лубенської ДПІ, але при цьому в ЦОП Лубенської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 51 платника податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 3 юридичні особи, 44 фізичних осіб и– підприємців та 34громадянина.

     На постійній основі здійснюється приймання вхідної кореспонденції, взяття на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідок-розрахунків про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.

          За тиждень для погодження довідки - розрахунку, щодо сплати єдиного внеску для установ банків звернувся 1 платник.

         В центрі обслуговування платникам податків надаються роз’яснення вимог Закону України № 3219 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині впровадження нових змін щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

       Фахівці центру обслуговування платників податків завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Лубенської територіальної громади, але й особам з інших регіонів України.

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області