«Бібліотека – це той храм,
де завжди народжується
і зберігається духовність.
Пам’ятаймо, що у давнину
бібліотеку називали «дім життя»,
«притулок мудрості», «аптека для душі»…»
(В. Сухомлинський)
День біблот

    30 вересня – Всеукраїнський день Бібліотек – свято для всіх шанувальників книг та тих, хто вважає бібліотеку джерелом знань і нових ідей.
   Впродовж багатьох століть Бібліотека була і залишається збирачем, хранителем, дослідником творів друку — вічних пам'яток писемності, а бібліотекарі — вірними зберігачами та популяризаторами духовної спадщини поколінь. Саме вони — бібліотекарі, завжди відчиняють читачам двері у захоплюючий книжковий світ, допомагають зорієнтуватися у безмежному океані літератури.
    Книга – це зброя, а бібліотека – її арсенал!
   Зважаючи на те, з якою люттю і завзяттям російські агресори нищать не тільки споруди, а й українські книжки в бібоіотеках, зокрема твори української літератури та історії, вони прекрасно розуміють вагу і важливість книжного слова в формуванні українського духу та вихованні майбутніх поколінь.
   Нація, яка спалює книжки, демонструє свій духовний занепад. Книга не лише передає знання та висловлює емоції – вона також є джерелом сили. Слова можуть бути зброєю і лунати ще довго після того, як стихне гуркіт артилерії. Вони можуть бути не тільки зброєю пропаганди – а й спогадами. Той, хто володіє словом, не лише має силу тлумачити написане, а й здатен сам писати історію.
    У день професійного свята віддаємо шану подвижникам бібліотечної справи, людям, які присвятили своє життя книзі, знанням, його Величності Інформації.
   Бажаємо миру і щастя, міцного здоров’я і достатку, віри, надії, любові.
    Енергії вам і творчої наснаги у вашій благородній просвітницькій справі на благо розквіту Лубенщини.

З повагою

Голова Лубенської районної ради            Тетяна КАЧАНЕНКО

Депутати районної ради