тризуб

19 лютого - День державного герба. Цього дня 1992 року золотий тризуб на синьому щиті офіційно став національним символом, який нині впізнають у всьому світі.

Тризуб завжди уособлював нерозривний зв’язок поколінь і славне історичне минуле української держави. У ньому закодована наша національна самобутність та ідентичність, прагнення до волі та незалежності, наша звитяга та наша генетична пам’ять.
Сьогодні, на тлі російської агресії проти України, Державний Герб для кожного з нас перестав бути чимось звичним. Він, як і інші державні символи – Прапор та Гімн – змушує нас відчувати непідробну гордість за власну країну.
Тризуб - це не просто зображення на нашому гербі. Він символ, який об'єднує нас у нашій боротьбі проти російського агресора та захищає нашу національну ідентичність.
Під синьо-жовтим стягом та із шевронами, на яких зображено Тризуб, Українські Воїни рішуче йдуть у бій за рідну землю. Нащадки великих князів та сміливих козаків, вони утверджують наше право на самостійне, щасливе і мирне життя.
Пам'ятаймо про українських Героїв, які захищають нашу країну та знають, що наші символи мають глибокий сенс.
Ми вистоїмо й обов’язково переможемо!
Слава Україні 🇺🇦 Слава її Героям🇺🇦
З повагою
Голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутати районної ради