Війна. Просто слово. П'ять літер. Але скільки асоціацій пробуджує в нас воно! Біль, героїзм, патріотизм, туга за близькими людьми, ненависть та любов...

Війна увірвалася в наше життя неочікувано, підло, від сусіда, який колись називав себе нашим «братом». На захист своєї Батьківщини від такої «братської любові» стали мільйони незламних українців.Вовчик
Вовчик ліцейСеред них і директор Опорного закладу «Вовчицький ліцей ЛМР» Володимир Костюк та вчитель фізкультури даної школи Сергій Ткачук. З перших днів війни вони стоять на захисті України, щоб подарувати мирне і безтурботне дитинство своїм учням.
Маючи такого сміливого керівника, педагогічний колектив Вовчицького ліцею під час воєнного стану активно долучився до волонтерської діяльності, допомагаючи захисникам України (військовим Збройних Сил України, Територіальної оборони, Національної гвардії) та внутрішньо переміщеним особам, а також дитячим будинкам, які розміщені на територіях, що постраждали від російської агресії. Працівники школи з перших днів війни виготовляли маскувальні сітки, готували «бандера-смузі», організовували Благодійні ярмарки і футбольні турніри, виготовляли окопні свічки, у шкільній швейній майстерні шили амуніцію для військових, у їдальні пекли пиріжки і смаколики для воїнів, закривали тушонки і каші.
За 11 місяців війни був виконаний значний обсяг робіт, а саме: виготовлено 90 маскувальних сіток;Вовчик допомога
пошито у шкільній швейній майстерні: плитоносок – 115 шт., розгрузок – 50 шт., каверів на шоломи – 145 шт., підсумок – 25 шт., сумок для скиду порожніх магазинів – 95 шт., сумок для 2-х гранат РПГ-7 – 10 шт., балаклав – 50 шт., білизни чоловічої – 470 шт., килимків-сидіння для військових – 80 шт., поясів РПС – 10 шт.;
виготовлено: тушонки – 570 банок, каш консервованих – 90 банок, консерв рибних – 100 банок, ковбас смажених – 80 шт., кров’янок – 50 шт., сала меленого – 70 кг., пирогів – 8500 шт., Великодніх пасок – 120 шт., випічки для 3-х благодійних ярмарків – 250 шт.
Також було проведено 3 благодійні ярмарки, 2 благодійні концерти та благодійний футбольний турнір.Вовчик 1
Учні ліцею також активно долучаються до волонтерської роботи, виготовляючи окопні свічки, готуючи смаколики на ярмарки, виготовляючи обереги для воїнів, малюючи малюнки і готуючи коробки-подарунки для наших захисників.
Зібрали кошти і придбали для підрозділу, де служить Костюк В.В., машину, рації, а зараз триває збір грошей для придбання тепловізора.
Це просто сільський шкільний колектив, який завжди вірізнявся від інших, який відвідала голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та дякуючи співпраці з товариством Червоного Хреста, передала тривожні та продуктові рюкзаки для шкільного бомбосховища.
Разом ми - сила! Разом до перемоги!