Серед імен, які викарбувані в невмирущій пам’яті людства, ім’я і Григорія Савича Сковороди – українського просвітителя - гуманіста, філософа, поета, педагога та композитора. Цього року, 3 грудня, виповнюється 300 років з дня народження на нашій землі великого сина українського народу. Він, і через три сотні літ, залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають нашому народу.Сковорода
Біля Чорнухинського літературно-меморіального музею Сковороди зібралися люди, щоб покласти квіти та вшанувати пам'ять про видатного земляка. Гості та запрошені відвідали меморіальний комплекс, який включає Чорнухинський літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди, садибу Г.С. Сковороди – пам’ятку історії національного значення та пам’ятник видатному філософу. Також на базі музею відбулося урочисте відкриття картинної галереї мистецтв. У галереї учасники заходу оглянули презентовані роботи Всеукраїнської виставки «Невловний птах».
Пройнятися духом філософа Сковороди, відчути благословенну тишу його батьківських Чорнух та ще й подарувати картину «Садиба Сковороди» відомого земляка, художника Володимира Мірошніченка Чорнухинському селищному голові Олександру Василенку завітала на захід виконуюча обов’язки голови Лубенської районної ради Оксана Цимбал.
Почесними грамотами Лубенської районної ради та Лубенської районної військової адміністрації Оксана Цимбал та Сергій Сіряченко нагородили колективи та громадських діячів за популяризацію життєвого і творчого шляху Григорія Сковороди у своїй професійній діяльності.
Сковорода1Свої нагороди отримали і переможці щорічного конкурсу, знавці творчої спадщини філософа «Іду за Сковородою» серед учнівської молоді.
Щира подяка організаторам цього заходу. Велика подяка усім учасникам.