21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках.

Сьогодні ми говоримо слова вдячності Героям Небесної Сотні, всім захисникам української державності, всім воїнам, які захищають нашу країну. Ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Революція гідності докорінно змінила наше бачення, розуміння вибору. Суспільство чітко показало, що прагне європейського шляху. У 2022 році Російська Федерація заходила на територію України з бажанням за три дні захопити столицю, але не врахувала одного моменту, що оце відчуття свободи, цей вибір наших громадян став одним із ключових чинників, що унеможливив реалізацію задумів ворога.День гідності

Теперішня війна — масштабний Майдан усієї країни. Навіть в тих регіонах, де, можливо, у 2013-2014-х роках не розуміли, за що стояв Майдан, які цінності намагався захистити, і про що він був. Ця ситуація об’єднала Україну в цінностях свободи, гідності, демократії, які захищаються воїнами на фронті та українцями у тилу, у різних cферах.

Щиро вітаємо усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаємо мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні. Нехай Господь береже нашу Батьківщину.

З повагою
Голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО

Депутати районної ради