У давнину бібліотеку називали «Дім життя», «Притулок мудрості», «Аптека для душі». Щоб ви не робили, чим би ви не займалися, вам завжди буде потрібен розумний і вірний помічник – книга. Адже книга дивовижний скарб людства. Саме крізь книгу ми пізнаємо світ, мандруємо світом, робимо цей світ краще. Мудрість, укладена в її обіймах, окриляє кожну людину.
30 вересня – найчитальніший день року, адже з 1998 року в Україні святкують Всеукраїнський день бібліотек. Цей день – відзнака та шанування такої потрібної професії – бібліотекар, який є зразком людської гідності, працелюбства, самовідданості служіння бібліотечній справі.

«Книжкові люди, мої друзі близькі,З днем бібліотекаря
Вірні хранителі книжні,
Милі, прекрасні жінки,
В книгах – всезнаючі,
Душ людських – лікарі.
Дорогі наші бібліотекарі».

Нехай наші бібліотеки ніколи не втрачають своєї популярності та завжди процвітають. Нехай завжди в них буде багато допитливих читачів, безліч нових цікавих книг, щедрих шанувальників та поціновувачів.
Хай кожен ваш день буде наповнений яскравим позитивом та вибуховим оптимізмом, креативними ідеями та приємними зустрічами, натхненням та творчою наснагою. Хай у вас завжди буде сонячний настрій.
Будьте сміливими в своїх мріях, отримуйте те, що бажаєте, ніколи не втомлюйтеся дарувати людям добро і мудрість. Завжди вірте у себе.
Всім бібліотекарям і книголюбам Любові, Віри, Надії і Мудрості!

З повагою,
Голова Лубенської районної ради Тетяна КАЧАНЕНКО

Депутати районної ради