ЦЬОГО ДНЯ У 2014 РОЦІ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ:

Солдат Деребченко Андрій Васильович.
Деребченко Андрій Васильович народився 26 вересня 1981 року у с. Вишняки Хорольського району Полтавської області.
Проживав у м. Кременчуці, працював ковалем на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».
2 серпня 2014 року мобілізований до Збройних Сил України як доброволець. Учасник антитерористичної операції. Старший стрілець 92-ї окремої механізованої бригади.
Загинув 27 серпня 2014 року біля с.Новозарівка Старобешівського району Донецької області внаслідок обстрілу позицій українських військових з реактивної системи залпового вогню «Град».
16 вересня 2014 р. тіло Деребченко А.В. було ексгумовано та привезено до Запоріжжя пошуковцями Місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан"). Ідентифікований за експертизою ДНК. Похований 20 лютого 2015 року у с. Вишнями Хорольського району. Майже півроку Андрій значився як зниклий безвісти.
Залишились мама, сестра та син .
Указом Президента України № 436/2015 від 17 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Рішенням Полтавської обласної ради від 21 жовтня 2015 р. нагороджений відзнакою "За вірність народу України" І ступеня (посмертно).
Нагороджений "Іловайським Хрестом" (посмертно).
Присвоєно звання "Почесний громадянин Хорольського району" (рішенням Хорольської районної ради тридцять третьої позачергової сесії сьомого скликання від 09.08.2019 року № 644 -XXXIII) посмертно.
Наші щирі співчуття рідним і близьким. Разом з його родиною, друзями й знайомими сумують всі лубенці, всі кому не байдужа доля нашої країни, майбутнє дітей і онуків.
Вшануймо Героя, низько схиливши голови! Вічная йому пам’ять і слава!🙏🙏🙏
Деребченко Андрій