200279100704 25042322 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Ця дата присвячена мільйонам людей, чиї життя були обірвані нацистськими загарбниками, – чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і літнім людям.

Сьогодні всі українці згадують імена своїх рідних, своїх друзів, загиблих у боях, померлих від поранень, голоду, катувань, зниклих безвісти у вихорі воєнного лихоліття.       

З нагоди відзначення цієї скорботної дати директор школи, вчитель-краєзнавець, заслужений вчитель України, депутат Лубенської міської ради Сергій Мисник ініціював проведення заходу на території Калайдинцівського старостату Лубенської територіальної громади, для вшанування пам’яті жертв війни.200291600408 254577

З цієї нагоди, біля меморіалу загиблим воїнам, відбувся невеликий мітинг, участь в якому взяли голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, депутат Лубенської районної ради Олег Кулик, заступник Лубенського міського голови Світлана Бредун , начальник управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Юрій Литовченко та активна громадськість.

Продовження заходу відбулося в історико- краєзнавчому музеї при Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ступенів імені генерал-майора Ф.Д. Рубцова.

Голова районної ради Тетяна Качаненко вручила грамоти за створення музейного комплексу історико  - краєзнавчий музей при Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ступенів імені генерал-майора Ф.Д. Рубцова та за збереження історичної спадщини українського народу родині Юр’євичів.

200320300858 173300Подякувала Сергію Миснику стараннями якого, музей перетворився на один із найкращих, адже гідно носить звання «зразковий»,   найкращий не лише на Полтавщині, а й за її межами. Подякувала небайдужим, активним громадянам Лубенщини, які підтримують та вносять свій особистий вклад в історію нашого краю.   Наголосила, що молодь повинна знати  про героїв, які ціною власного життя захищали та захищають наш край, нашу державу.

200419300144 44647