Без названияПочинаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року №855/98 щороку в третю суботу квітня18042020001 в Україні відзначають Всеукраїнський День довкілля на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево-Життя».

Мета цього свята – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.

Довкілля – всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю папірця чи недопалку до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових підприємств, що отруюють повітря; від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісів.

Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється громадянами через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої держави.

Тому в цей день необхідно своїми діями та активною громадянською позицією долучитися до проведення заходів по покращенню довкілля. Просимо Вас не бути байдужими і у цей день ліквідуйте стихійні звалища у громадських місцях чи приберіть прибудинкову територію, посадіть дерево чи упорядкуйте клумбу. Адже це наша країна і нам із вами у ній жити, а чи буде у ній чисто і затишно залежить від кожного з нас.