IMG 6982

16 лютого під головуванням голови Лубенської районної ради Тетяни Качаненко відбулася третя сесія Лубенської районної ради 8 скликання.

       Перед початком засідання сесії, відбулося засідання президії, на якому було розглянуто та обговорено порядок денний сесії. Членами президії було прийнято рішення перенести розгляд питань «Про розподіл та перерахування залишків коштів» та «Про внесення змін до показників районного бюджету Лубенського району на 2021 рік» на друге пленарне засідання 3 сесії.

     Більшістю голосів на сесії депутати ухвалили проекти рішень по 36 – ти питанням порядку денного. Рішення стосувалися внесення змін до показників районних бюджетів за 2020р., затвердження передавальних актів районних рад, які знаходяться в стадії ліквідації шляхом приєднання до Лубенської районної ради. Було прийнято звіти про виконання районних бюджетів за 2020 рік.

       Депутатами було затверджено план роботи районної ради на 2021 рік та низку інших важливих питань. Зокрема прийнято   текст звернення до Президента України, Прем’єр – міністра України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо ситуації з газопостачання та збільшення тарифів на комунальні послуги та роботи АТ «Лубнигаз» в цілому. Членами ініціативної групи було запропоновано, а депутатами районної ради підтримано текст звернення направити не лише вище переліченим адресантам, а й до правоохоронних органів. До тексту звернення будуть долучені численні звернення громадськості, а також скарги громадян на свавільні дії представників газорозподільної компанії.

Підтримано звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України щодо врегулювання питання діяльності районних рад та визначеності на законодавчому рівні податкової бази, що дасть змогу забезпечити виконання статті 143 Конституції України щодо виконання повноважень органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

   Після активного обговорення депутати районної ради затвердили звернення до голів територіальних громад Лубенського району з проханням розглянути на засіданнях відповідних рад питання щодо передачі міжбюджетних трансфертів Лубенській міській раді для завершення будівельних робіт по створенню сучасного приймального відділення в опорному закладі КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради.

   Друге пленарне засідання третьої сесії Лубенської ради відбудеться 18 лютого для доопрацювання проектів рішень по 2 питаннях.

DSC06068