S8030001.MP4.00 00 04 12.неподвижное изображение001

Предметом обговорення на засіданні президії Лубенської районної ради 6 січня стали головним чином «газові проблеми», навколо яких не вщухають розмови вже протягом тривалого часу. Населення стурбоване не лише суттєво завищеними тарифами на розподіл газу для споживачів, але й свавіллям працівників ТД «Лубнигаз», некоректним ставленням до населення, нерідко помилковими нарахуваннями та погрозами.

Керівництво районної ради терміново скликало засідання президії районної ради, куди входять голови фракцій та депутатських постійних комісій, для обговорення подальших спільних дій для відстоювання інтересів населення. Участь у засіданні брали представники ініціативної групи, зокрема, Олександр Власенко, який передав пропозиції населення, та заступник голови Громадської ради при Лубенській райдержадміністрації Фелікс Банков, котрий виступив з підтримкою громадських активістів.

У свою чергу, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко закцентувала увагу не лише на важливості порушених проблем, але й на серйозному соціальному резонансі, адже велика кількість населення буде не в змозі оплатити такі тарифи. «Подібні захмарні ціни для більшості селян – нереальні. Люди і до такого суттєвого підвищення були змушені економити і зимувати у напівхолодних приміщеннях. Треба всім разом подумати і виробити алгоритм, як захистити населення», - наголосила Тетяна Качаненко.

Активну участь в обговоренні питання брали усі присутні на засіданні. Кожен висловив слушні пропозиції та власне бачення ситуації. Думка депутатів – спільна – захист і підтримка населення. У результаті вирішено підготувати звернення до Президента України, Верховної Ради України, КМУ та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо перегляду вартості природного газу та його розподілу, а також законності дій працівників ТД «Лубнигаз». Ці звернення будуть винесені на розгляд найближчої сесії районної ради.

Ще одне питання, розглянуте депутатами, про контроль за виконанням рішень районної ради про передачу у комунальну власність новостворених громад об’єктів спільної власності територіальних громад Лубенського району.

DSC02379