2020 Рисунок1

 

В умовах карантину поступово робота бібліотек перейшла на терени віртуального простору. За короткий час бібліотекарям довелося змінити свої професійні функції, розширити канали комунікації з користувачами, самостійно опанувати онлайн-програми та віртуально підвищувати свій фаховий рівень.

Тож днями, переглядаючи на YouTube – каналі онлайн – засідання Школи керівника у форматі круглого столу на тему: «Діалоги рівних: Бібліотеки ОТГ: практики і перспективи», який відбувся у Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А.Тімірязєва, працівники центральної книгозбірні були приємно здивовані, коли серед кращих практик публічних бібліотек у презентації Тетяни Богуш, завідувачки науково-методичним відділом Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого було названо і Лубенську центральну районну бібліотеку ім. В. Малика.    

 

Це, в першу чергу, робота в рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку», який реалізує ПОМГО «Твій світ», давній партнер бібліотеки Малика.   

   

Насамперед бібліотека долучилися до інформування читачів про пандемію. Створено гурток взаємодопомоги для літніх людей, який допомагає емоційно підтримати найбільш уразливу до коронавірусу групу людей,        

надати їм інформацію про захист від хвороби та забезпечити посильною гуманітарною допомогою у вигляді масок і антисептиків.