dsc0153227 листопада на Лубенщині вшанували жертв голодоморів, які прокотилися Україною у 1921 - 1922, 1932-1933, 1946-1947 роках. Традиційно, на Зажур-горі до першого Всеукраїнського пам’ятника скорботи за жертвами Голодомору, збудованого на Лубенщині 1993 році - велетенського дзвону, увічненого хрестом - символу пам’яті про замучених голодом українців,  лягли квіти, колосся пшениці, а учасники пам’ятного заходу - голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, народний депутат України Анастасія Ляшенко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко, новообраний депутат Полтавської обласної ради Наталія Сухонос, секретар Лубенської міської ради Маргарита Комарова, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, працівники районної ради,  райдержадміністрації, міської об’єднаної територіальної громади, представники громадських організацій схилили голови в жалобі за усіма українцями, покору яких виховував тоталітарний режим найжорстокішим методом - голодом.

dsc01547

Не маємо право забувати, які тортури прийняв український народ на найродючішій у світі землі, скільки Україна втратила трударів, хліборобів, ні в чому невинних людей та як довго була змушена приховувати правду.

dsc01555 0

 

Вшануймо запаленими свічками на підвіконнях о 16 годині 28 листопада у День пам’яті жерв Голодоморів усіх, хто не пережив голодні роки, хто вижив, аби розповісти правду нащадкам, але вже в засвітах. Пам"ятаймо.