2 біблНапередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, у Лубенській центральній районній бібліотеці для дорослих ім. В.Малика відбулася традиційна зустріч бібліотекарів районної централізованої бібліотечної системи на якій вони не тільки приймали вітання, а й ділилися творчими ідеями, які вони втілюють у життя, проводячи у зв’язку з карантином віртуальні виставки, флешмоби, квести для читачів.

«Змінивши форми роботи, бібліотекарі продовжували працювати активно, брати участь у конкурсах, готувати бібліотечні продукти, навчати онлайн і , безумовно, перемагати,» – про це, відкриваючи захід, сказала у своєму вітальному слові директор районної централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак.

Валентина Сьомак вручила грамоти за активну популяризацію краєзнавчої літератури, підготовку бібліографічних посібників серед користувачів бібліотек. Наразі грамоти за перше місце отримала Березотіцька сільська філія ЦБС. Друге місце виборола Біївська сільська бібліотека, третє дісталось Снітинській сільській бібліотеці.

Валентина Сьомак подякувала колегам за роботу та активність. Особливі слова вдячності висловила колективу центральної районної бібліотеки, яка тримає руку на пульсі постійно і щодо підвищення кваліфікації, і щодо участі у конкурсах.

3

Теплі слова прозвучали на адресу працівників бібліотек від гостей заходу - голови районної ради Григорія Угляниці, в.о. голови РДА Сергія Сіряченка, начальника відділу культури і туризму РДА Людмили Пазенко.

Голова районної ради Григорій Угляниця висловив своє захоплення дружньою родиною бібліотечних працівників, наголосивши, що бібліотеки – осередки культури для людей усіх вікових категорій, це спілкування, якого сьогодні не вистачає молоді, зануреній в гаджети, а активність бібліотечних працівників – це активність відвідувачів.

Працівники бібліотечної системи отримали цього дня не тільки теплі словесні вітання, а й музичні - вокальне тріо «Світанок» з Калайдинців додало позитиву усім, а  від гостей заходу були квіти, торт, щирі обійми.