20 б.донченкаПізнавати навколишній світ і себе в ньому дитина починає змалку. Закладені природою допитливість, бажання пізнавати нове, спонукають її до безкінечних запитань, перетврорюють   на невгамовного чомучку.

Щоб задовольнити цікавість юних   запитайликів на подвір’ї районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка бібліотекарем була представлена виставка-подорож «Допитливим чомучкам». Презентовані енциклопедії – дороговказ у світ знань, найкращий порадник на шляху пізнання. Саме такі дивовижні книги містять вичерпні відповіді на найрізноманітніші    запитання,  цікаві відомості з багатьох галузей знань.

Гортаючи   сторінки     шкільних енциклопедій,  читайлики   знайшли сотні запитань і відповідей, які допомогли їм  розширити знання  про  природу  в усіх  її формах, науку і техніку,  історію та  культуру,  Землю та Всесвіт.  Дізналися: що  там  за зорями,  які  видно  в нічному  небі,  чому  відбуваються  землетруси, яка  будова  машин і   механізмів, як рослини живляться, чим    відрізняються  одна від одної різні    групи тварин, які великі  цивілізації  існували в минулому і  як  нині  живуть  люди у  різних  частинах  світу. Так в свідомості дитини з окремих «цеглинок» знань формується картина чарівного, гідного подиву світу, в якому вона живе.

20донч2

20 донч

Діти не лише ознайомилися з популярними енциклопедичними виданнями, але   і взяли їх для домашнього читання. Адже  у домашній бібліотеці  дитини енциклопедія має стати найголовнішою з книжок. У будь-яку хвилину   до   неї   можна   звернутися   по допомогу, за поясненням і порадою.