2020 до увагиДнями у обласній раді  відбулося засідання робочої групи з супроводу Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року.

Згідно з рекомендаціями попереднього засідання робочої групи, всі громади, що очолили рейтинг Конкурсу, доопрацювали подані проєкти, що дозволить їм отримати співфінансування з екологічного фонду області. Тож на засіданні було затверджено сформований рейтинг проєктів Конкурсу і визначено 50 проєктів-переможців. Серед них – громадські ініціативи, спрямовані на облаштування екостежин, зон відпочинку, очищення річок, впорядкування зелених зон, придбання устаткування для збирання твердих побутових відходів, проведення екофестивалів, освітніх заходів, створення громадського екопатруля, будівництво шкільних теплиць тощо. Загальна сума співфінансування з обласного бюджету, згідно з обласною програмою «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 – 2021 роки», становитиме 2 млн грн.

З переліком проєктів-переможців можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної ради за посиланням: https://oblrada-pl.gov.ua/kon/peremog.pdf або на онлайн платформі Smart Region Полтавської області за посиланням: https://smartregion.pl.ua/storage/documents/66/l1uhSm4zbwPyNxuzERmMUEWWsbIrTyDebUCPYBLk.pdf