2020 сесія 4416 червня у районній раді відбулася чергова 44 сесія районної ради. Вів пленарне засідання голова районної ради Григорій Угляниця, у роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, депутат обласної ради Олександр Сиченко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації. 18 депутатів районної ради працювали дієво та результативно, розглянувши 10 питань порядку денного, хоча рішення були прийняті не по всіх питаннях, думки депутатів дещо розділились. Питання обговорювались на спільному засіданні постійних комісій, хоча   пропозиції звучали і з сесійної зали, їх було враховано та підтримано.

442002

Пленарне засідання розпочалося з інформування голови районної ради Угляниці Г.М. щодо отриманих відповідей на депутатський запит депутата Сенька М.І. у питанні нецільового використання земель за межами населених пунктів Лубенського району, зокрема розорювання сінокосів за межами Хорошківської сільської ради. Наразі правоохоронні органи повідомляють, що проводиться досудове розслідування. Підводячи підсумок, голова районної ради звернувся до голови райдержадміністрації Олександра Циганенка, як представника Президента,  з пропозицію порушити дану проблему перед вищими органами влади, адже її вирішення можливе за умови змін у законодавстві - надання земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів за безпосереднього погодження їх сільськими радами, на сьогодні цю процедуру здійснює Держгеокадастр,  так земельні наділи зможуть першочергово отримувати місцеві мешканці, які впродовж життя розвивали села, поліпшували соціальну інфраструктуру на місцях.

44 2020

 

Рішенням сесії було внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку, які спрямовані на покращення якості життя населення, підтримку сім’ї, дітей та молоді, ресурсне забезпечення заходів, передбачених у 2020 році.

Зі змінами та доповненнями підтримано проект рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету», внесення змін зумовлено передачею трансфертів із обласного, сільських бюджетів. Кошти буде направлено на підтримку інсулінозалежних хворих, розвиток НУШ, зміцнення матеріальної бази районного будинку культури, утримання закладів охорони здоров’я, придбання вогнегасників для загальноосвітніх закладів району, розвиток спорту.

Рішенням сесії припинено безстрокові трудові договори з керівниками закладів загальної середньої освіти засновниками яких є Лубенська районна рада, натомість з 1 липня з керівниками ЗШ не пенсійного віку буде укладено строкові договори без проведення конкурсу терміном на 6 років, директорам пенсійного віку договір буде продовжено на рік.

Крім того, прийнято ряд рішень у напрямку земельного законодавства, зокрема затверджено площі земель та населених пунктів в межах колишніх Березівської, Мацковецької, Шершнівської, Литвяківської сільських рад. Погоджено видачу спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «ОРІХІВКА-ЦЕГЛА»

Затверджено звіт про виконання фінансового плану за 2019 рік КНП «Лубенського районного центру ПМСД», а от рішення «Про виконання районної цільової Програми забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2019-2020 роках делегованих їй районною радою повноважень у 2019 році"не підтримано, тут депутати не були одноголосними.

Активність проявили депутати у реалізації свого права на депутатський запит. Так і з депутатськими запитами до сесії районної ради звернулись депутати Сергій Мисник щодо отримання гарантійних зобов’язань від Ісковецької, Снітинської, Жданівської сільських рад у питанні фінансової підтримки навчальних закладів, що знаходяться на території сіл, що, таким чином, допоможе цього року школам продовжити їх функціонування без пониження ступеню та Олексій Устименко щодо приведення у відповідність дорожньої розмітки на 207 кілометрі траси державного значення Київ-Харків-Довжанський, що поблизу поста ДАІ, з метою уникнення правопорушень, безпечного здійснення водіями маневру повороту. Запити   підтримано, їх буде направлено вищезгаданим сільським радам та Службі автомобільних доріг у Полтавській області.