43 202043      30 квітня у районній раді відбулася чергова 43 сесія, її провів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у пленарному засіданні взяли голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, депутат обласної ради Владислав Мостовенко, заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники правоохоронних органів, ЗМІ. Дотримуючись маскового режиму, депутати упродовж двох з половиною годин шукали шляхи вирішення першочергових питань життєдіяльності району, серйозно та скрупульозно підійшовши до кожного з них, вносили пропозиції, аналізували, озвучували проблеми та приймали рішення.

dsc07006

Наразі пленарне засідання розпочалося з представлення головою районної ради Григорієм Угляницею тимчасово   виконуючого обов’язки начальника відділу поліції Дмитра Майбороди, який  визначив першочергові напрямки подальшої співпраці  з органами місцевого самоврядування, депутатським корпусом  щодо протидії та усунення правопорушень, поліпшення безпеки мешканців району.

dsc07025 0

В процесі ж обговорення питань порядку денного, депутати наразі повернулися до безпеки, поліпшення криміногенної ситуації, яка сьогодні на часі, розділивши думку голови районної ради Григорія Угляниці, про доцільність встановлення камер відеоспостереження в населених пунктах району відповідно до розробленої та прийнятої Програми профілактики правопорушень на 2018-2020 роки, що стало б гарним підґрунтям у розкритті правопорушень.

    Крім того, депутати підтримали депутатський запит колеги-депутата Миколи Сенька до Верховної Ради, Головного управління Держгеокадастру, екоінспекції щодо  перегляду процедури надання в користування земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, зокрема надання переваги отримання дозволів місцевими мешканцям, погодження таких дозволів  структурами на місцях. Постало питання і масового розорювання земель, зміни їх цільового призначення та надання в користування невідомим іногороднім особам, що наразі завдає неабиякої шкоди екології, а селянам унеможливлює повноцінне здійснення господарської діяльності.

dsc07041

4311 2020000

 Рішенням сесії депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік, внесли зміни до показників районного бюджету, що зумовлені надходженням трансфертів із державного, обласного, сільських, селищного бюджетів та бюджету ОТГ, а також за рахунок залишку коштів загального фонду районного бюджету, зокрема її видаткової частини, що збільшується на 1608, 0тис.грн., кошти спрямовано на функціонування основних галузей.

Одноголосними депутати були і у питанні припинення діяльності комунального підприємства Лубенської районної ради «Вектор» шляхом ліквідації як юридичної особи публічного права.

А от думки депутатів щодо внесення змін до рішення районної ради «Про затвердження мережі закладів та установ освіти району та граничної кількості штатних одиниць», її зменшення шляхом скорочення штатних одиниць, зокрема непедагогічних працівників, значно розділились, тож рішення не прийнято, до нього депутати ще повернуться.

Рішенням 43 сесії прийнято звернення депутатів до Верховної Ради України щодо підтримки мисливської галузі, недопущення прийняття у запропонованій редакції проектів Законів України № 2448, 2351,0870, що унеможливлять покращення стану справ у   веденні мисливського господарства, створивши загрозу для можливої ліквідації галузі.

На завершення пленарного засідання до депутатів звернувся голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, який  наголосив на готовності  діалогу з представниками інтересів територіальних громад, консолідації зусиль у вирішенні першочергових питань – екологічних, правоохоронних, питань пожежної безпеки тощо.