Купівля їжі – одна з небагатьох причин, по якій можна вийти з дому. Але як це зробити, не ризикуючи здоров’ям? Які запобіжні заходи необхідно вжити в супермаркеті?

            Ви повинні зробити покупку в найкоротші терміни і заздалегідь знати, що вибирати. Для цього потрібно скласти список покупок і взяти тільки те, що необхідно. Слідуючи цим методом, ви заощадите гроші, час і не купите нічого зайвого. Необхідно вирішити, коли йти в магазин. Виберіть час, коли найменший наплив людей. Також пам’ятайте, що ви повинні постійно перебувати в півторах метрах від кого-небудь. У супермаркеті є візки та кошики.             В деяких присутній гель і папір для дезінфекції. Якщо немає іншого вибору, скористайтеся цим, але пам’ятайте, що водно-спиртовий гель не дає повного ефекту.

 

Якщо можливо, краще йдіть зі своєю власною сумкою.

При цьому:

  • Тримайте безпечну відстань
  • Не розмовляйте над їжею
  • Не чіпайте їжу без рукавичок
  • Припускаємо, що у вас немає кашлю, але якщо це станеться, кашляйте в сторону передпліччя і від їжі
  • Не чіпайте своє обличчя з моменту входу, поки не повернетеся додому
  • Використовуйте рукавички, щоб вибрати фрукти і овочі

            Якщо ви хочете відвідувати супермаркет рідше, треба уникати купівлі свіжих і швидкопсувних продуктів. Просто виберіть ті, які довше зберігаються (наприклад, апельсини, яблука, груші, моркву, гарбуз, цибуля-порей, цукіні і т. д).

            Ще один важливий момент: в черзі ви повинні триматися на 1,5м відстані від інших людей і касира.

            Намагайтеся не використовувати готівку, це відмінний передавач вірусу і інших мікроорганізмів. Майте на увазі, що касирові доводиться доторкатися до грошей всіх людей, які проходять повз, так що краще використовуйте карту.

Принесли продукти додому- тепер ви повинні помити руки, вийняти їжу і залишити її на чистій і продезінфікованої поверхні. Сумку краще покласти в пральну машинку на 60 градусів.

            Останнім захисним бар’єром буде правильне приготування їжі. У разі продуктів, які не потрібно готувати, найголовніше, щоб ваші руки і поверхні були чистими до і після обробки.

            Половина з цих порад — звичайні, що стосуються безпеки харчових продуктів і правильних методів поводження з ними. Якщо це допоможе усвідомити, що безпека починається в галузі, але закінчується в вашому домі під особистою відповідальністю, вдасться багато чого досягти.