представлення 202025 лютого на Лубенщині відбулося офіційне представлення голови районної державної адміністрації. Відповідно до розпорядження Президента України №114/2020-рп від 20 лютого 2020 року виконавчу гілку влади в Лубенському районі представлятиме Олександр Миколайович Циганенко. Новопризначеного голову Лубенської районної державної адміністрації представив загалу – керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатам, сільським головам,   очільникам місцевих установ та організацій, громадськості голова Полтавської обласної ради Олег Синєгубов, побажавши колезі результативної праці, налагодження конструктивного діалогу з громадами, який і допоможе визначити першочергові завдання в районі. Слова вітань пролунали з вуст народних депутатів по 148 та 151округах Анастасії Ляшенко, Максима Березіна, а також міського голови Олександра Грицаєнка, першого заступника голови РДА Сергія Сіряченка, який заявив про офіційне припинення своїх повноважень на посаді заступника.

1111.2020 представлення

Голова районної ради Григорій Угляниця, вітаючи новопризначеного голову районної державної адміністрації Олександра Циганенка, наголосив на компетентних кадрах в апараті РДА, виваженості  депутатського корпусу, а також запевнив, що невирішених питань не існує, головне - бажання, чесні та прозорі дії в роботі. Голова районної ради також звернувся до народних депутатів підняти на державному рівні кричуще на сьогодні в районі питання щодо фінансування пільгового проїзду учасникам АТО, ліквідаторам за рахунок коштів державного бюджету, а також  наголосив на необхідності перегляду законодавства щодо оподаткування аграрної сфери, з метою стимулювання та подальшого розвитку одного з важливих секторів економіки. Керівник зауважив , що підтримки з боку держави потребують і територіальні громади зокрема у питанні розвитку та збереження соціальної інфраструктури, адже утримуючи коштами сільських рад ФАПи, освітні заклади, в повному обсязі вичерпується фінансовий ресурс, передбачений на розвиток громад.

1111представлення 25.02.202222

Наразі присутні, користуючись нагодою піднімали перед очільником Полтавської ОДА питання щодо завершення тестування та введення в експлуатацію мосту через річку Сула, підтримки галузі медицини в районі, зокрема сприянню у придбанні апарату МРТ, розширення штату оперативно-диспетчерська служба центру екстреної медичної  допомоги, з метою розвантаження викликів, швидкого та якісного надання послуг, передачу доріг місцевого значення, фінансування та їх утримання на баланс територіальних громад, а також спрямування коштів акцизу за літр пального у бюджет сільських громад, що допомогло б громадам самотужки привести у належний стан дороги місцевого значення.

Депутат обласної ради Владислав Мостовенко порушив перед очільником області питання інвентаризації земель в районі, встановлення габаритно-вагового комплексу на території села Тишки, де проходять дві дороги місцевого значення, а також встановлення знаку обмеження вагового транспорту на мосту через річку Сула.