2020 DSC02482Його світ – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь.

З нагоди 90– річчя від дня народження В. Нестайка, працівники районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка популяризували твори письменника - організували перегляд літератури та огляд ювілейної книжкової виставки «Країна сонячного добра».

Юні читачі познайомилися з відомими повістями-казками В.Нестайка «В країні Сонячних Зайчиків», «В Країні Місячних Зайчиків», «Ковалі щастя», «Пригоди журавлика», які набули всесвітньої слави. Також читайлики дізнавалися про нові пригоди в лісовій школі, які відбувалися з їжачком Кольком Колючкою і зайчиком Косею Вуханем. «Творець улюблених пригод» подарував малечі чимало повістей і оповідань, які несуть у собі особливий заряд довірливості та доброти («Чарівний талісман», «Космонавти з нашого будинку»). А трилогія «Тореадори з Васюківки» про пригоди двох нерозлучних друзів Яву й Павлушу - один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.

 

Веселих, розумних, жвавих і дотепних героїв книг дитячого класика любить не одне покоління. Через пригоди, які трапляються з друзями, діти пізнають, що таке людська гідність, чесність, дружба, щастя. У творах Всеволода Нестайка немає місця тузі, зневірі, журбі: натомість діток приваблює гумор, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій.

«Країна сонячного добра»   подарувала відвідувачам багато сміху, веселощів, радощів, пустощів, у їхніх серцях назавжди оселився Сонячний Зайчик.