У Новоріхівці відбувся турнір пам»яті  Героя України-чорнобильця, Почесного громадянина  Лубенщини  Олександра Григоровича Лелеченка. Турнір  цьогоріч проходив  вдесяте і традиційно  зібрав  на подвір’ї   навчального закладу, який гордо носить ім»я героя-ліквідатора, а в його стінах діє музей О.Г.Лелечнка,  голову районної ради Григорія Угляницю, голову районної державної адміністрації Тетяну Качаненко, начальника відділу освіти, сім"ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлію Білокінь, Новооріхівську громаду на чолі з сільським головою Станіславом Ігнатенком,  дирекцію школи, педагогічний колектив Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів, який очолює Оксана Магура, учнівську молодь, спортсменів – учасників турніру,   наставником яких є голова районної організації ВФСТ «Колос» Сергій Бортнік,  представників чорнобильських організацій району, голів ветеранських організацій, а також почесних гостей – делегацію  ДП «Управління забезпечення функціонування об’єктів Чорнобильської АЕС» у складі голови профкому електроцеху станції Олега Величківського, члена ЦК «Атомпрофспілка» Сергія Красикова, почесного працівника станції Володимира Єрьоміна та інших, які, не змінюючи традицій,   щорічно відвідують Новоріхівку, місце народження, юності їхнього колеги, Олександра Лелеченка, який врятував світ задля майбутніх поколінь і їм, працівникам станції, електроцеху  про це відомо якнайбільше. 

прап

Тож , долучаючись до проведення спортивного турніру, який  увіковічнює пам»ять героя-ліквідатора,  виховує молодь району  цінувати безсмертний   подвиг лубенця та  пропагує здоровий спосіб життя, учасники делегації, працівники станції,  завжди знаходять можливість підтримати як навчальний заклад, так і спортсменів, заохочуючи  молодь подарунками, змістовними розповідями про  діяльність станції та  катастрофу у ніч на 26 квітня 86 року , яка б мала значно більші масштаби, якби не Олександр Григорович  та його колеги.

станція

Так, завдяки  спонсорській допомозі станційників,   було  облаштовано внутрішні санвузли  навчального закладу. Не обійшлося і цього року без подарунків: школа матиме можливість  придбати  обладнання для їдальні, а Новооріхівська громада отримала  на згадку  про  тісну дружбу працівників станції з новооріхівчанами  ікону-оберіг  «Чорнобильський Спас».  Не залишились поза увагою і кращі учні , вчителі  школи їм також було вручено  подарунки.

ст2

Після офіційної частини розпочався турнір. Його учасники – 13 команд, серед яких і команда  електроцехівців, яка  брала участь у змаганнях з міні-футболу вперше. Тож змагались довготривало  та  запекло, але  нагороди знайшли гідних переможців. Так  кращими гравцями  було визнано Юрія  Кулика та Дмитра Копичка. ІІІ місце у турнірі пам»яті  вибороли  господарі поля  -  команда села Новооріхівка, ІІ місце дісталось команді села Вовчик, а   перехідний кубок переможця  повезла додому команда села Засулля.