DSCN019622 грудня  у  районній раді відбулася 26 позачергова сесія, її провів голова ради Григорій Угляниця. Участь у роботі  пленарного засідання взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качанеко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальники управлінь та відділів   райдержадміністрації, помічники-консультанти народних  обранців, учасники АТО, представники ЗМІ.

На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих, які полягли, захищаючи  територіальну цілісність держави. Потому  ж  24 депутати, що були присутні у сесійній залі,   активно включились в роботу, перейшовши до розгляду питань порядку денного, їх на пленерне  засідання спочатку  було винесено 14, потому ж за пропозицією  голови районної ради Григорія Угляниці   було  включено ще  два.

Працювали досить оперативно, адже попередньо питання вивчали на спільному засіданні  постійних  комісій, а, отже, були готові до прийняття  рішень.

Затвердили, але дещо зі змінами,  основний фінансовий документ – бюджет  району на 2018 рік.  За що депутатам щиро подякував голова районної ради Григорій Угляниця.

 

DSCN0183

Наразі рішенням сесії  народні обранці  внесли зміни до показників районного бюджету  на 2017 рік, підтримали передачу  бюджетних трансфертів з бюджету десяти  сільських рад  до районного бюджету  на безкоштовний підвіз  до місця навчання і додому  школярів, які проживають на території району, а також передачу  трансфертів з одинадцяти сільських рад  до районного бюджету  на безкоштовне харчування  учнів 1-4 класів ЗН  району.

Затвердили  цілий  блок рішень  щодо  передачі трансфертів з бюджету Сенченської сільської ради Лохвицького району Лубенському районному бюджету, а саме: на  безкоштовне підвезення  до місця навчання і додому   дітей, які проживають на території сіл Шеки, Хитці, на забезпечення безкоштовним харчуванням   учнів 1-4 класів  Жданівського навчально-виховного комплексу, на централізоване зберігання  архівних документів , що не належать до Національного архівного фонду та на утримання  територіального центру соціального обслуговуваня  Лубенської РДА  для соціального обслуговування  жителів с.Шеки, Хитці Лубенського району.

У процесі розгляду питань щодо передачі трансфертів  Сенчанською сільською радою на безкоштовне підвезення  учнів  сіл Шеки та Хитці до місця  навчання і додому та   забезпечення  безкоштовним харчуванням  школярів 1-4 класів Жданівського навчально-виховного комплексу  у депутатів Сухопара О.М. та Тиховича В.Є.  виникли запитання  щодо передачі вищезазначеною сільською радою трансферту на  підвезення  та харчування учнів Снітинської ЗШ, адже частина  дітей, які мешкають у селах Шеки та Хитці відвідують цей навчальний заклад, а, отже,  нічим не гірші учнів Жданівського навчального  комплексу. Голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко   доручили  вивчити депутатам районної ради Сухопару О.М. Бровку О.М.  спільно з  начальником відділу освіти, сім»ї, молоді  та спорту райдержадміністрації Юлією Білокінь   цю ситуацію, відвідавши Сенчанську сільську раду.

DSCN0186Шість рішень, які  одноголосно схвалили депутати, стосувались передачі трансфертів з бюджету Засульської ОТГ,  зокрема  Лубенському районному бюджету на  утримання психолого-медико-педагогічної консультації, на захист із соціального захисту населення, на утримання Територіального центру соціального  обслуговування  Лубенської РДА, на утримання Лубенської районної централізованої  бібліотечної системи, утримання  Лубенського районного центру соціальних служб  для сім»ї, дітей та молоді .

Депутати внесли зміни до рішення «Про створення комунального некомерційного підприємства «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Лубенської районної ради Полтавської області».  Питання представив головний лікар Лубенського районного центру ПМСД - Михайло Новаковський, докладно акцентувавши увагу на проблемах галузі медицини району, а також на можливих  шляхах подолання цих проблем  на даному етапі.  Свої думки з цього питання висловили депутати Анатолій Бовкун, Володимир Тихович. Рішення було  прийнято.  

Затвердили і  Програму  економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2018 рік,  але  до Програми депутати повернуться на одній із наступних сесій,  щоб поза увагою не залишити пропозиції, які було погоджено  на спільному засіданні постійних комісій і які потребують додаткового вивчення.

Схвалення знайшло питання затвердження технічної документації  з нормативної грошової  оцінки земельної ділянки.

По закінченню роботи сесії  голова районної ради Григорій Угляниця подякував усім за плідну працю та привітав з наступаючими новорічними святами.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко також  дякувала депутатському корпусу за підтримку, висловивши сподівання подальшої плідної співпраці з депутатами.