DSCN21678  листопада у районній раді  відбулася позачергова  двадцять четверта сесія, пленарне засідання якої  провів голова районної ради Григорій Угляниця. Сесія пройшла за участю в.о. голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, начальників  управлінь та відділів райдержадміністрації, сільських голів, старост Засульської сільської ради, представників ЗМІ.

На початку зібрання  депутати, яких у сесійній залі було 19, вшанували хвилиною мовчання  колегу-депутата, який раптово пішов із життя, голову депутатської фракції «Відродження» Куксаня Василя Васильовича, а також усіх загиблих, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність держави.

Потому перейшли до порядку денного . Докладно обговорили питання внесення змін до показників районного бюджету  на 2017 рік, яке загалу представив  начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко, пояснивши, що  внесення змін до  проекту рішення  спричинені трансфертами із держаного, обласного і сільських бюджетів, а також за рахунок  понадпланових надходжень  загального фонду районного бюджету,  залишку коштів районного бюджету.

За інформацією Євгенія Сірченка субвенція з державного бюджету -  районному бюджету склала 900 тис.грн. З них  200 тис.грн.  буде направлено  відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту; 400  тис.грн. надійде Калайдинцівській сільській раді,  300- Новооріхівській сільській раді .

За рішеннями Березотіцької, Жданівської, Снітинської  сільських рад передано трансферт  до районного бюджету у сумі 131,8 тис.грн.

Кошти буде направлено головним розпорядникам, а саме:  відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту – 90,3 тис.грн. відділу культури і туризму -41, 5 тис.грн..

Крім того,  за рішенням Засульської ОТГ  до районного бюджету передано трансферт у сумі 400,0 тис.грн.,  його буде направлено  районній державній адміністрації на утримання  центру  соціального  обслуговування населення – 400 тис.грн.  

 Також  центру ПМСД  за рахунок залишку коштів  на заробітну плату направляється 131,1 тис.грн. Відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту -  2946,7 тис.грн. (на виплату заробітної плати,  оплату комунальних послуг, оплату послуг  та енергоносіїв.)

 Відділу культури  - 336,7 тис.грн. (виплата заробітної плати, оплата комунальних послуг).

Субвенцію, яка надійшла з обласного  бюджету  на утримання автомобільних доріг -  -846,9 тис.грн. буде використано   на капітальний  ремонт  дороги Халепці-Калайдинці 420 тис.грн., Бієвецький – 123,6 та Хорошківській  - 303,3 сільським радам для  проведення поточного ремонту доріг.

Питання ремонту доріг викликало жваве обговорення серед  депутатів ,  звучали думки щодо неякісного проведення ремонтних робіт організаціями, а також першочерговості  здійснення ремонтів.  Відповіді на питання  дав в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко , зауваживши, що кожному органу місцевого самоврядування рекомендовано  виготовити проектно-кошторисну  документацію на ремонт тієї чи іншої дороги і звернутись до організацій, які здійснюють ремонтні роботи, тоді  не виникатиме скарг щодо першочерговості.  Також зауважив, що на ремонт доріг   обласних коштів було виділено 3 млн.181 тис.грн.,  профінансовано на сьогодні 1,5 млн.  Крім того,   1 січня 2018 року усі дороги загального користування  буде передано 

місцевим органам  влади, наразі обласним державним адміністраціям для врегулювання тих чи інши питань.

DSCN2160

Звучала думка  щодо доцільності передачі доріг у комунальну власність, на думку сільського голови Засульської сільської  ради Сергія Бондаренка,   питання залишиться відкритим доти, доки  власником доріг не  буде громада, вона  якнайкраще  опікуватиметься    цими проблемами

Після численних обговорень  депутати прийняли рішення щодо внесення змін до показників районного бюджету, але зі змінами: підтримано пропозицію голови районної ради  щодо виділення додаткових коштів  у сумі 20 тис.грн. на галузь культури, з метою  преміювання  працівників галузі культури, у з»язку з відзначенням Всеукраїнського  дня працівників культури та аматорів народного мистецтва,   а також  пропозицію голови комісії з питань соціальної сфери, соціального захисту населення Сергія Мисника щодо передачі трансферту з бюджету  Вовчицької сільської ради до районного бюджету  - 14 746 для  здійснення підвозу дітей.

Рішенням сесії внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2017 рік :  у розділ «Очікуване  ресурсне  забезпечення заходів, реалізація яких передбачається у 2017 році» включено проведення капітального ремонту по заміні вікон та дверей ФАП с. Клепачі

Калайдицівської АЗПСМ, загальний обсяг фінансування 71,8 тис.грн.

По закінченню роботи сесії голова районної ради  подякував усім за роботу  та закликав  депутатів до співпраці,  інформованості , зауваживши, що брак інформації,  шкодить прийняттю правильних  виважених рішень, а , отже, над цим потрібно працювати.