IMG 0195"Спорт -  об’єднує!" Під таким гаслом  пройшла матчева зустріч  серед голів  об»єднаних територіальних громад, сіл, селищ, сільських, селищних голів і старост, голів районних рад  у селищі Ворохта на Івано-Франківщині. Сюди 20 жовтня  на спортивну  базу «Україна» ФСТ «Колос», яка діє з 1964 року, з»їхалися  команди практично з усіх  районів Полтавщини: Зінькова, Карлівки, Котельви, Диканьки, Кременчука, Лубенщини…, всього понад  сто осіб,  для участі  у Всеукраїнських змаганнях  з футболу, волейболу, шахів, шашок, настільного тенісу,  гирьового спорту з колегами з Івано-Франківщини. Команду Лубенського району очолив голова районної ради, а серед складу спортсменів - сільські голови Тарандинцівської, Снітинської, Новооріхівської сільських рад – Анатолій Тітенко, Сергій Мануйленко, Станіслав Ігнатенко, старости  виконавчого комітету Засульської сільської  ради  Григорій Сердюк, Валерій Ночовний, Лариса Кісенко, Віра Білошапка, працівники виконавчого  апарату  районної ради  Наталія Шишова, Лариса Шкарбань, Наталія Шостак,  спортсмени – активісти Леся Таран, Сергій Панов, працівники сільських рад  Олена Обмок, Юрій Дудніченко.IMG 0162

Команда гідно представила Лубенщину.  Дружно, згуртовано лубенці йшли  до перемоги, тож досягли не просто  високих результатів,  а взяли призові місця. У шашках  третє місце  виборола староста  виконавчого комітету Засульської сільської ради, Березівський старостат, Віра Білошапка. У гирьовому спорті міць і силу показали, здобувши  друге і третє місця  сільський голова із Снітина Сергій Мануйленко та  не менш загартований  староста виконавчого комітету Засульської сільської ради, Войнихівський старостат, Григорій Сердюк.  Справжня  запекла боротьба розгорнулася між волейбольними командами Франківська і Полтавщини,  але і тут Лубенщина на пасла задніх – третє місце серед волейболу,  у складі  збірної  команди – Григорій Угляниця, Станіслав Ігнатенко, Леся Таран, а також представники Карлівського, Миргородського районів.

Розігріватись нашим волейболістам  допомагали  любителі волейболу сільський голова з Тарандинець Анатолій Тітенко та в.о. начальника  організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Лариса Шкарбань. Першими в дартсі  ми стали  завдяки  начальнику  відділу  комунальної власності  та земельних відносин виконавчого комітету  Засульської сільської ради  Юрію Дудніченку, але неабияку активність  у цьому  виді спорту проявили і  Григорій Сердюк, староста виконавчого комітету Засульської сільської ради та Наталія Шостак, головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради. П»яте, шосте місця були і в настільному тенісі, загалом у  тенісі власні сили спробували знову ж таки    Юрій Дудніченко, Валерій Ночовний, староста виконавчого комітету Засульської сільської ради, Литвяківський старост, Сергій Мануйленко, сільський голова  Снітинської сільської ради. Звісно, не обійшлося без активної групи підтримки.   Аплодисментами, гучними викриками, слоганами про перемогу, про те, що ми – найкращі  команду Лубенщини щосили підбадьорювали Лариса Кісенко, Наталія Шишова, Олена Обмок, Сергій Панов та інші. image 0 02 04 ca8ded7d960a8688d174230ccbf9c1b0a3efc5548fb21b11f29244961bbde5cb V

IMG 0222Змагання пройшли  на повному емоційному позитиві. Дружня атмосфера постійно панувала серед усіх учасників команд як Франківщини, так і Полтавщини. Спортсмени різного віку впевнено демонстрували  свої здібності, майстерність у тих чи інших видах спорту, тож  вірно підмітили організатори заходу: голова  Полтавської організації Всеукраїнського  фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Анатолій Головань, голова обласної організації фізкультурно-спортивного товариства  Івано-Франківська «Колос» Михайло Вінтоняк, звертаючись до  учасників змагань,  що цього дня  на футбольному полі, у спортивному залі місцевої школи,  тенісними столами, гирьовими майданчиками  зустрілись досвід, молодечий запал і бажання  кожного перемогти понад усе. Відрадно, що очільникам сільських рад, об»єднаних територіальних громад  різних регіонів було що показати в спорті,  про що поспілкуватись у період так званих тайм-аутів, чого повчитись один  в одного. Після урочистого вручення нагород  на  команди чекало запрошення,  від якого відмовитись було просто неможливо, з огляду на красу регіону, гостинність з якою зустріли делегації: ознайомитись з візитівками краю, серед яких  найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України- гора Говерла, побувати на одному з найбільших  гірськолижних курортів України – «Буковель», а також помилуватися  красою  гірських водоспадів у курортному містечку Яремче, що поблизу.

image 0 02 04 a202dc5c6c9da73caffd3ac11d86827ee64685f2d096ffa4200d6fcebc120e96 V

IMG 3390Та найбільше, мабуть, усім запам»яталось підкорення Говерли. Було непросто: скелястий гірський шлях, схили, зсуви,  велетенське коріння під ногами, гірські потічки, які було важко обминати,  роздоріжжя, які вводили в оману,  але справились, бо діяли так, як і має бути -   однією командою. Тріумф успіху прийшов на горі, де було холодно, вітряно, але так  радісно, так  добре, що змогли,  змогли усі, без винятку.

IMG 3209

Довгою дорогою додому   не могли не заїхати  спортсмени в  Онуфрієвську церкву, що  в селі Рукомиш Тернопільської області, на власні очі побачили резиденцію князів Вишневецьких – палац XVIII століття, що у  селищі Вишневець Тернопільської області, а також відвідали   найбільшу  православну святиню Волині – Свято-Успенську Почаївську лавру.

Тож повернулися  додому з перемогою, гарним настрою, морем позитивних,  незабутніх  вражень, а також з твердим переконанням того, що на цьому  успіхи та досягнення лубенців  не закінчуються,  бо і надалі готові до нових фінішів та стартів.