20171007 1427527 жовтня  голова районної ради Угляниця Г.М. взяв участь в урочистих заходах з нагоди святкування дня села Калайдинці.

      У сільському Будинку культури свято розпочалося з вшанування героїв, які полягли, захищаючи рідну батьківщину та відстоюють її незалежність на сході країни.

     Цікаву історичну довідку про заснування села Калайдинці для односельчан та гостей підготував краєзнавець Підтоптаний П.Д.

      З вітальним словом до жителів села звернувся сільський голова Ґава В.О. У своєму виступі сільський голова дякував громаді за підтримку, депутатам сільської ради, членам виконавчого комітету та апарату сільської ради за порозуміння. Детально зупинився Ґава В.О. і на видатках сільського бюджету. У 2017 році проведено поточний ремонт вулиць в селах Калайдинці, Лушники, Халепці, Клепачі. На капітальний ремонт вул. Шевченка в с.Калайдинці за рахунок співфінансування  з бюджету сільської ради виділено 593 тис.460 грн. Передано субвенції на районний бюджет для утримання об’єктів соціальної сфери на суму близько 600 тис.грн. Реконструкція вуличного освітлення в с.Клепачі коштувала 100 тис.559 грн., а в с. Халепці – 137 тис.624 грн. Проводяться роботи і по ремонту Клепачівського сільського клубу. На даний час освоєно 219 тис.955 грн.

20171007 141956

     20171007 145103Як зазначив у своєму виступі сільський голова, багата калайдинцівська земля на працьовитих людей. Так, відповідно до рішення сільської ради від 07.09.2017 р. за вагомий внесок у розвиток народного господарства на території сільської ради, багаторічну, сумлінну працю, людяність та активну життєву позицію до когорти Почесних громадян села Калайдинці у цьому році приєдналися  Мисник Г.Ф., Даниленко І.В., Андрєєв В.Д., Щербак К.С, Бібікова А.А., Негієвич П.М.

     Цього дня нагородили і лауреатів премії імені Сементовського К.М.: Крутія С.В. - вчителя опорного закладу  «Калайдинцівська ЗШ  І-ІІІ ст. ім. Ф.Д. Рубцова», керівника команди  «Удайські козаки» за виховання патріотизму і активної життєвої позиції у школярів; Шуть Ю. – переможця ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови, ройову команди «Удайські козаки» за громадську діяльність та активну життєву позицію.

     Голова районної ради Угляниця Г.М. подякував жителям села за теплий прийом. У своєму виступі він наголосив, що село – це душа України. Тільки в селах живуть такі щирі, порядні, працьовиті люди. Він побажав всім міцного здоров’я, благополуччя і добробуту , а село Калайдинці, щоб з кожним  розквітало, бо нащадки козаків мають жити достойно і заможно на своїй землі. 

     А завершилося свято концертом за участі аматорів сцени та традиційними частуваннями.