IMG 20170909 1532109  вересня у Войнисі святкували День села.  Біля Будинку культури тут було велелюдно: діти, дорослі, люди старшого віку, гості з сусідніх сіл, одним словом усі – хто цього дня знайшов час відпочити і привітати войнишан  зі святом.   На правах господаря  зустрічав люд староста Засульської сільської ради села Войнихи Григорій Сердюк.  Здається, на святі подбали про все, адже була і сцена з вишитими рушниками,  і  глядацька зала під відкритим небом, і батути, і гірки для малечі, і  роздрібна торгівля, і смачні вареники з капустою та картоплею, куліш.

На заході побував і голова районної ради Григорій Угляниця, народний депутат України Костянтин Іщейкін, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, І заступник голови – начальник штабу Г.О. «Лубенська районна Спілка ветеранів АТО» Дмитро Сацький -   усім їм було надано слово, тож вони щиро і відкрито вітали  трударів зі святом.

У своєму  привітанні Григорій Угляниця побажав усім  мешканцям здоров»я, взаєморозуміння, взаємопідтримки, щоб були активними і дружніми не лише на свята, а й в будні.

А концертна програма вирувала. Тож  вшановували і ветеранів, і учасників АТО, згадували добрим словом багатодітні сім»ї, найстарших і найменших жителів села,  щасливі подружні пари, у яких за плечима роки та роки.

Діти з багатодітних сімей, а також ті, хто перебуває під опікою,  отримали  подарунки, спонсором виступив Юрій Чирка, голова СФГ «Солоницьке».  

А зі сцени лунали виступи  Войнихівського  ансамблю «Калина», учасників художньої самодіяльності Засульського  будинку культури, Шершнівського, Новаківського, Тернівського  сільських клубів,   дітей Войнихівської ЗШ І-ІІІ ступенів, малечі ДНЗ «Струмочок».22222222222222288888888888888222222222222222

Були і спортивні змагання:  молодь  перетягувала канат, підлітки демонстрували вміння віражувати  на  скейті.

Отже, свято вдалось на славу, а  програв лише той, хто цього дня не відвідав Войниху.