IMG 20170908 100640 8 вересня  у районній  раді відбулося засідання постійної комісії  з питань соціальної сфери, соціального захисту населення, яке провів голова комісії Сергій Мисник.  Участь у засіданні взяли голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови  райдержадміністрації  Ігор Нестеренко. Депутати виявились дисциплінованішими від  попередніх членів комісій,  тож кворум був.

Присутні заслухали  заступника начальника  управління  агропромислового  і економічного розвитку, торгівлі, транспорту  та залучення інвестицій  райдержадміністрації Любов Логвин, яка  ознайомила з внесенням  змін до Програми  економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2017 рік., вкотре зупинившись на  змінах пункту «Основні завдання  та заходи на 2017 рік» підрозділу 11.2 «Освіта» розділу 11 «Гуманітарна сфера», метою яких є освоєння коштів з обласного, державного бюджетів.

Про затвердження Статуту  комунального  некомерційного підприємства «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Про затвердження передавального акту  основних засобів та матеріальних цінностей  Лубенського районного центру  первинної медико-санітарної  допомоги»  інформував  головний лікар  комунального некомерційного підприємства  «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Михайло Новаковський.  У процесі   обговорення питань  виникли  й інші:  брак кадрів, яких на жаль, у сільській місцевості не вистачає, необхідність оптимізації мережі, у зв»язку з відсутністю  достатньої кількості фінансів, ця проблема може постати вже в наступному році. Але  звучали й альтернативи вирішення – допомога сільських рад  у питанні утримання  тієї чи іншої штатної одиниці в амбулаторії чи ФАПі. Тому було вирішено  провести моніторинг цього питання, поспілкувавшись із сільськими головами, щоб  мати  чітке уявлення потреби оптимізації. Йшла мова і  про брак коштів  на  належне функціонування Центру ПМСД, тому головою комісії  Сергієм Мисником було внесено пропозицію    створити комісію у складі  двох депутатів,  головного лікаря Центру ПМСД,  начальника фінансового управління райдержадміністрації  Євгенія Сірченка, начальника фінансового управління Засульської  сільської ради світлани Самійленко та інших.  

 

Заслухано хід  виконання Програми зайнятості  населення Лубенського району на 2013-2017 роки  в 2016  році, з яким виступила  начальник відділу  інформаційних систем Лубенського міськрайонного центру зайнятості Людмила Коркішко. Депутатів цікавили питання  найвищої вікової категорії серед безробітніх, а це вік  близько 50 років, а також  найбільш  затребувані професії, серед яких, як повідомила доповідач,   за статистикою є професія інженера.

Розглянуто питання  щодо листа Лубенської райдержадміністрації  щодо надання приміщення з яким  звернулась  голова районної спілки інвалідів Тетяна Погоріла, яка орендувала приміщення у будинку культури Засульської сільської ради, але  у зв’язку з  розміщенням там  кабінетів Засульської сільської ради,проведенням  там ремонтних робіт, залишається без кабінету. У процесі обговорення звучали різні  альтернативи вирішення питання, а це приміщення колишньої  Тарандинцівської  лікарні, підвальне приміщення районної ради, але дійшли висновку, що найкраще буде, коли  спілка отримає приміщення на території Засульської сільської ради, адже більшість членів – мешканці громади. Звучали варіанти оренди кабінету у Войнихівському будинку культури.

Отже, розглянувши питання порядку денного,  комісією було рекомендовано винести їх на розгляд чергової сесії районної ради, яка відбудеться 20 вересня.