DSC 0133Урочисто і натхненно, на батьківщині великого поета Василя Симоненка в селі Біївці, відзначала цьогоріч Лубенщина найвизначніше свято нашої держави – День Незалежності.DSC 0140

     Заходи розпочалися біля музею-садиби великого поета, де до кожного з присутніх він звернувся своїми геніальними рядками:

                       

                         Ти знаєш, що ти – людина?

                         Ти знаєш про це чи ні?

 

                                                                                                 

                                                                                       

22220000

      1000022Гості свята, серед яких голова районної ради Григорій Угляниця, голова районної державної адміністрації Тетяна Кача ненко, депутати обласної ради, депутати районної ради, сільські голови урочистою ходою пройшли до пам’ятника Василя Симоненка, де поклали квіти, віддаючи шану великому земляку.

     Продовженням урочистих заходів став святковий концерт  на стадіоні села за участі кращих артистів та творчих колективів району. Справжньою окрасою свята  були експозиції сільських рад району, прикрашені вишивками, картинами та іншими виробами місцевих майстрів та умільців. Біля експозицій гостей свята зустрічали та пригощали 

30000

традиційними українськими стравами сільські голови, працівники сільських рад та учасники художньої самодіяльності.

     Зі сцени  зі словами привітань та найкращими побажаннями до присутніх звернулися голова районної ради Григорій Угляниця, голова районної державної адміністрації Тетяна Качаненко, депутати обласної ради Руслан Ляшко, Лариса Сухопар, Олександр Сиченко та сільський голова Бієвецької сільської ради Ніна Остапенко.

4444400

     Чудове спортивне свято відбулося цього дня і у селі Тарандинцях – районна спартакіада на визначення кращого спортивного села на Лубенщині. Окрасою села став новий спортивний майданчик зі штучним покриттям, побудований за кошти фонду регіонального розвитку області, районного та сільського бюджетів.

DSC 0176

    Вітаючи зі святом мешканців села та учасників змагань, голова районної ради Григорій Угляниця наголосив, що потрібно працювати над тим, щоб наша молодь залишалася в селах, і відкриття таких майданчиків – це важливий крок у цьому напрямку.

    Сільський голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Тітенко  дякував землякам за розуміння і підтримку, а також ділився планами на майбутнє, серед  яких  і облаштування  волейбольного майданчика.

   З вітальними словами до присутніх та побажаннями спортивних перемог до учасників змагань звернулися депутати обласної ради Владислав Мостовенко та Руслан Ляшко, директор Лубенської філії ПРаТ «Райз-Максимко» Олександр Лісовий.

5000

     А перший гол на новому спортивному майданчику сільський голова Анатолій Тітенко забив у ворота голови районної ради.

6000

 

     Цього дня святкувала перемогу команда села Тарандинці, почесне друге місце виборола команда села Вищий Булатець, а трійку лідерів замкнула  команда села Хорошки.