Традиційно, 23 серпня біля адмінбудинку районної ради відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

    Голова районної ради  Григорій Угляниця, звертаючись до всіх присутніх,  наголосив: «Піднімаючи вгору наш державний стяг, ми схиляємо голови в пам'ять про тих, хто віддав життя за Україну, за її народ. Згадуємо про тих, хто зараз міцно, тримаючи наш Прапор в руках, захищає незалежність держави на сході України». Голова районної ради  звернувся до молоді, закликаючи пишатись нашими державними символами, їх славною історією та глибоким змістом.

     З нагоди свята  право підняти Державний Прапор України було надано учаснику АТО Дмитрові Сацькому та учениці Мацківської ЗШ  Ілоні Ляшенко. 

     Цього святкового дня Почесною грамотою  Полтавської обласної ради було нагороджено учасників АТО, членів Ради організації Лубенської районної Спілки ветеранів АТО Чайку Р.М. та Сирова Д.С.

     88888000000Почесну грамоту  районної ради за високий патріотизм, особистий внесок у захист територіальної цілісності  та суверенітету держави отримали учасники АТО Бас В.В., Пона А.В., Макєєв І.Л., Литовченко О.Д. та учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Омельченко М.Г.

    22222222222255555555555555555Традиційно, у День Державного Прапора України,  було  відкрито оновлену районну Дошку Пошани та вручено паспорти громадянина України - 16-річним жителям району.

     Щирі привітання в цей день приймали депутати районної ради, голови постійних депутатських комісій  Григорій Мочоний  та Віктор Ступка, які занесені на районну Дошку Пошани, а також депутат районної ради  Віталій Трубніков, який, як керівник СТОВ «Удай»,  разом з колективом трактористів -машиністів підприємства  -  також  на районній Дошці Пошани.