20170819 141108 20170819 153638Велике релігійне свято, яке в народі називають Яблучним Спасом, виявилося  щедрим на свята на Лубенщині.

         Першими гостинно зустрічали голову районної ради Угляницю Г.М. жителі села Хитці  Калайдинцівської сільської ради. Свято села розпочалося з освячення Хреста на місці зруйнованої у 80-х роках церкви. Ініціатором виготовлення такого пам’ятного знака став уродженець села Хитці професор, доктор філологічних наук Неживий О.І., який привітав земляків зі святом, нагадав їм деякі сторінки з історії рідного краю, які  безпосередньо  були ним  досліджені. А вже традиційним  продовженням урочистостей  став святковий концерт за участі ансамблю «Вербиченька» Калайдинцівського будинку культури, який, до речі, цього року занесений на районну Дошку Пошани.

 

    20170819 155539 20170819 170347«Свято поля, хліба і душі» з нагоди обжинок-2017 та Дня села Михнівці розпочалося із частування запашним короваєм гостей та  вітальних слів сільського голови Бондаренка С.І., голови районної ради Угляниці Г.М., народного депутата Іщейкіна К.Є. та господині свята – Король М.Ю. Саме за сприяння народного депутата Іщейкіна К.Є.  на соціально-економічний розвиток Засульської об’єднаної громади надійшла субвенція із державного бюджету в розмірі близько 2,5 млн.грн., що є, як зазначив народний депутат, його   подарунком для жителів громади  до свят.

     19 серпня відбулися також Дні села Березівки та Литвяків.  Не дивлячись на святковий настрій,  жителів села Березівка цікавило питання забезпечення питною водою та ремонту доріг. Сільський голова Бондаренко С.І. пообіцяв вирішення питання із забезпечення питною водою протягом наступного року. А голова районної ради Угляниця Г.М. наголосив на необхідності співпраці  з народним  депутатом Іщейкіним К.Є. та звернувся з проханням допомогти у вирішенні проблем з ремонтом доріг у районі.

   DSC 2266 DSC 2250У село Литвяки  голова районної ради та інші гості завітали у розпал свята. Тож у сільському будинку культури  у затишній атмосфері відбулися і привітання,  і  спілкування з мешканцями села. Гостей свята зустрічали  староста Ночовний В.М. та  депутат районної ради Мочоний Г.А., який цього року за поданням районної ради занесений на районну Дошку Пошани.

    У день Яблучного Спаса  відгриміло і свято села Вовчик. Чудовий настрій жителям села та  гостям дарували аматори сцени, зокрема вокальний жіночий ансамбль «Чарівниця», який у цьому році відзначив 15-річний ювілей, та гурт «Бабусеньки», який очолює Пасічна Р.В. Сільський голова Козловська О.М. дякувала за привітання та співпрацю  голові районної ради Угляниці Г.М.,  та народному депутату Іщейкіну К.Є., за сприяння якого було виділено кошти  на заміну вікон і дверей у  дитячому садочку «Дзвіночок» та на  придбання дитячого майданчика. 

     20170819 180243DSC 2217Цього дня на Лубенщині лунала щира українська пісня,  теплі слова привітань. Особливо смачно смакували освячені яблука та  груші.   Голова районної ради Угляниця Г.М., відвідуючи Дні села у Хитцях, Михнівцях, Березівці, Литвяках та Вовчику,  та, вітаючи зі святами їх мешканців, подарував старостам Засульської сільської ради  та сільським головам від себе та депутата обласної ради Ляшка Р.В. запашні  короваї та щирі слова подяки за їх працю на благо нашого району.