444444444444444444477777777715 липня між селами Вищий і Нижній Булатець, що поблизу міста Лубни, у  долині, яка потопає у зелені, біля Петрової криниці,  під відкритим небом,   відбувся фестиваль народної творчості "Джерела духовності", проведення якого  ініційоване Засульською об"єднаною територіальною громадою.  Місце дійства було вибране не випадково, адже здавна ходять легенди про цілющю силу джерельної води, а також про позитив, енергію, якими можна зарядитися, побувавши  в долині, з глибокою історією та чарівними краєвидами, які запам"ятаються надовго.

Святкування розпочалося  з урочистої ходи   19  творчих  колективів громади серед яких були і гості з сіл Кононівка Черкаськоїх області та Богданівка - Київської, а також місцевих мешканців, селян однієї з найбільших громад ( 38 населених пунктів, 11 сільських рад),  які залишили власні справи і  прибули на свято аби поспілкуватись, відволіктись від проблем і просто відпочити, насолодитись  красою,   навтішатись виступами талановитих і творчих лубенців, духовно збагатитись, а ще придбати собі щось на згадку, адже  не обійшлось на святі і без торгівлі,   цікавих  виробів з рогозу, дерева, глини, льону, як місцевих майстрів, так і майстрів із Західної України. У  процесі святкування було визначено і найкращий сніп, найколоритнішим,  на думку   святкуючих, став сніп з Михнівець, хоча інші також  були гарні, яскраво виблискували на сонці стиглим колосом.

       Були і вітання. Громаду  зі святом привітав голова районної ради Григорій Угляниця, побажавши селянам життєдайної сили, енергії і снаги, які, як запевнив керівник,  будуть у кожного, хто скуштував цілющої водиці.

      Сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко висловив сподівання, що започаткований фестиваль приживеться, а згодом вийде на  рівень Всеукраїнського, адже немає нічого неможливого для тих, хто наполегливо  йде  до мети, а ще має  талант, бажання, хист.

555555555555555555588888888888888

    Староста  виконавчого комітету Засульської сільської ради  сіл Вищий, Нижній Булатець Сергій Бачевський  дякував  за пітримку у організації заходу односельцям, мешканцям громади,   спонсорам, голові наглядової  ради фармацевтичної фірми "Дарниця" Володимиру Загорію,  депутатам Олексію Угляниці, Сергію Корнієнку.   

      Тож долиною ще довго лунав сміх,  гучні пісні, а в повітрі панувала атмосфера добра, щирості,  взаєморозуміння, яка повинна надихнути організаторів і на наступні роки аби започаткований фестиваль глибоко вкорінився.