dsc03549З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею ім. І.І.Саєнка відбулось відкриття виставки робіт вихованців гуртків Центру дитячої та юнацької творчості  Варто зазначити, що 4-й рік поспіль відбувається денний захід і збирає на свято вихованців пришкільних таборів  Вовчицького, Березотіцького, Литвяківського навчальних закладів, а також учителів, жителів села, небайдужих до різних напрямків і стилів декоративно-прикладного мистецтва.

     Свято відбулось на затишному подвір’ї музею. До присутніх звернулась сільський голова Вовчицької сільської ради Ольга Козловська, яка наголосила, що розвиток творчих здібностей дітей – один із важливих напрямків організації навчально-виховного процесу, зокрема, у Вовчицькому музеї, а тому і виділено 69 тис. грн. із сільського бюджету на підтримку діяльності 6-ти гуртків.

 

      Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко відзначила, що « з року в рік зростає рівень майстерності гуртків, ми відкриваємо для себе все нові і нові імена здібних вихованців, а це означає, що криниця духовності Лубенського краю не буде міліти, пересихати, а залишатися глибокою і повноводною». Директор ЦДЮТ Валентина Моша відзначила вагомі здобутки вихованців Центру у 2016-2017 навчальних роках, вони стали результатом систематичної роботи гуртків, сумління дітей під час занять і , звісно, високої кваліфікації керівників.

      Як годиться, на святі лунали пісні, діти танцювали, веселилися, раділи сонцю і квітам, чудовій літній порі, яка дарує жадані канікули.

     А під час перегляду виставки жваво обговорювали роботи, називали знайомі імена їх авторів. Одним словом, не були пасивними споглядачами дивовижної краси. А це, мабуть, і є ота мета, яку необхідно досягти, організувати подібні заходи.

 

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністрації