dsc03463 0Симоненкова альма-матер вітає учасників Всеукраїнського семінару-практикуму керівників, методистів наукових відділень МАН України  17 травня Лубенщина приймала учасників Всеукраїнського семінару-практикуму керівників, методистів наукових відділень МАН України. У шкільному дворі в Тарандинцях їх гостинно вітали директор школи  Микола Кадука, голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Тітенко, а також представники районної влади: голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлія Білокінь.

    Гості вклонилися пам’яті героїв минулого і сучасності: Василя Симоненка та загиблого героя АТО Романа Павленка та поклали квіти до їхніх меморіальних дощок, що на фасаді школи, після чого їх запросили увійти в шкільне приміщення.

    З вітальним словом до МАНівців звернулася голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко. Вона побажала учасникам семінару успіхів не непростій освітянській ниві та подякувала сільським головам Лубенщини за тісну співпрацю з владою, за ініціативність та ентузіазм у розбудові нашої малої батьківщини.

 

   Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлія Білокінь розповіла про специфіку освітнього простору Лубенського району, про участь лубенських МАНівців у обласних та всеукраїнських конкурсах наукових робіт. Про напрямки  роботи  Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості, про керівників гуртків та успіхи їх підопічних говорила директор РЦДЮТ Валентина Моша.

   Від гостей, в свою чергу, виступили представники Полтавського відділення МАНУ. Вони висловлювали глибоку вдячність господарям цієї благодатної землі за можливість доторкнутися душею до пам’яті великого поета Василя Симоненка та вручили грамоти та подяки. Тетяна Качаненкко також була нагороджена у числі інших за вагомий особистий внесок у розбудову Полтавської обласної Малої Академії Наук як науково-освітнього ресурсу підтримки обдарованих дітей та молоді МАНУ – наукової зміни держави.

   За пропозицією директора школи Миколи Кадуки усі хором заспівали незабутні «Лебеді материнства», після чого усі присутні стали учасниками  майстер-класу по виготовленню ляльки-мотанки: «Символічне призначення рослин лубенців. Виготовлення ляльки-травниці», який провела керівник гуртка «Юні етнографи» Валентина П’яташ. По закінченню майстер класу МАНівці відправилися на екскурсію до Бієвецького музею-садиби Василя Симоненка, а згодом – до Калайдинців та Мгаря.

 

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністирації