1 1289Під таким гаслом  розпочався  11 травня  біля  адмінбудинку районної ради, що по вул.. пл. академіка Олексія Бекетова захід, приурочений дню Європи, а також події, яка  стала знаковою для усього українського народу -  схвалено остаточне рішення  щодо скасування  візових вимог для громадян України радою міністрів Європейського Союзу

     Так, наразі 34  європейські країни   увімкнуть зелене світло власникам  українських  біометричних паспортів для  безвізових короткострокових поїздок.

     Захід на Лубенщині розпочався з урочистого внесення  прапорів України та Європейського Союзу. В  урочистостях  взяли участь голова районної ради Григорій Угляниця,  голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко,  заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, депутати районної ради, працівники районної ради, райдержадміністрації, учасники АТО, представники ЗМІ, громадськість.

    У своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця наголосив на важливості події, а також  нагадав присутнім слова  генія українського народу Т.Шевченка:« І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь», зазначивши, що в Україні є багато позитивного і з цим позитивом доречно  поділитися з Європою, а також взяти  собі на замітку  все добре, особливо  культу, поведінку, манери спілкування у  європейців. На думку керівника, потрібно навчитися  серцем бути європейцями.

 

      Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко у своєму виступі згадала нелегкий, тернистий шлях українців, події Майдану, прагнення молоді  крокувати в європейському напрямку, наголосивши на відповідальності, яка повинна пронизувати кожного  за події, вчинки, які  є маленьким камінчиком у будівництві майбутнього держави.

     А гарного настрою присутнім додали виступи  працівників  культури Алли Самозвон та Юрія Задорожного, які   у піснях прославляли Україну,  рідний край, людей, які творять сьогодення.